Preferențial! Managerul cu Covid, de la Spitalul Târgu Jiu, a refuzat să se interneze

0
2899

Șeful Spitalului Județean, confirmat pozitiv cu Covid, a dat dovadă de o crasă lipsă de responsabilitate. Dumitru Vienescu a refuzat internarea în spitalul pe care îl conduce, contestând rezultatul primului test și a stat izolat, în ultimele trei zile, cu întreaga familie.

Managerul Spitalului Județean Târgu Jiu, Dumitru Vienescu, confirmat cu Coronavirus, încă de vineri, a refuzat să se interneze în spitalul pe care îl conduce. Șeful unității medicale a rămas acasă, în izolare, cu întreaga familie, pe care a pus-o în pericol.  Vienescu a contestat rezultatul testului efectuat în noul laborator genetic, instalat la spitalul din Târgu Jiu, motivând că aparatura nu este încă autorizată de ministerul de resort. Probe au fost trimise și la „Regina Maria”, în capitală, iar rezultatul primit în această dimineață a confirmat prezența virusului Covid-19, la șeful spitalului.

Rezultat negativ pentru medicul urolog Dănilă

Cinci angajați ai Spitalului Județean Târgu Jiu sunt internați, în momentul de față, la Secția Boli Infecțioase, după ce testele au arătat că au fost infectați. Prima din personalul unității medicale, care a fost confirmată cu Coronavirus, a fost o infirmieră de la blocul operator, contaminată de concubin. Teste au fost efectuate imediat și surorii acesteia, care este director de îngrijiri medicale, rezultatul fiind, de asemenea, pozitiv. Și o angajață de la Resurse Umane, dar și medicul urolog Daniel Dănilă, au fost confirmați pozitiv, concomitent cu managerul spitalului. Singurul care poate scăpa de spitalizare este doctorul Daniel Dănilă, al cărui al doilea test, efectuat la „Regina Maria”, a ieșit negativ.

Întreg directoratul spitalului a fost pus în izolare la domiciliu și va fi înlocuit cu un comitet director provizoriu. Peste 70 de angajați TESA au fost și ei trimiși în libere forțate și obligați să rămână izolați, după confirmarea personalului medical și a directorilor.

UPDATE: Managerul Dumitru Vienescu a fost dus la Secție Boli Infecțioase, cu o autospecială SMURD, echipată să preia suspecții și pacienții cu Coronavirus.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here