Șefii din Spitalul Județean Tg Jiu au încercat să scape de pacienții cu Covid. Unde voiau să-i trimită

0
4194

Reprezentanții celui mai mare spital din județul Gorj au încercat să fugă de orice responsabilitate, în lupta cu Coronavirusul. Zeci de persoane cu funcții de conducere în Spitalul Județean Tg Jiu au făcut o adresă, prin care au cerut ca în unitatea din municipiu să nu mai fie internați pacienți cu Coronavirus sau suspecți, ci să fie trimiși la alte spitale.

Șefii Spitalului Județean Gorj și medicii șefi de secții au cerut mutarea pacienților cu Coronavirus, din cel mai mare spital al județului, în unitățile din orașele mici. O adresă, semnată de managerul spitalului de la Târgu Jiu și de 26 șefi de secții, a fost înaintată în data de 24 aprilie, Direcției de Sănătate Publică. În respectiva hârtie, medicii solicitau să fie ales un alt spital, dintre cele patru orășenești, care nu au nici dotările și nici numărul de medici necesar, la care să fie direcționați nu doar pacienții cu Covid, ci și cei suspecți.

“Propunem ca la nivelul locațiilor spitalului din str. Progresului nr. 18 și din str. Tudor Vladimirescu, să nu mai fie internați pacienți cu suspiciune de COVID-19, în vederea asigurării prevenirii răspândirii infecției cu noul coronavirus în aceste locații. În acest sens, vă rugăm să desemnați o unitate sanitară din județul Gorj care să interneze pacienții cu suspiciune de infecție cu COVID-19 care reprezintă urgențe medico-chirurgicale”, se arată în solicitare. Adresa este semnată de managerul Dumitru Vienescu, directoarea medicală, Somona Coleașă și alți 26 de medici șefi de secții. Printre semnatari este și doctorița propusă manager, după ce întregul directorat a fost intrat în izolare sau internat. Maddy Huzu ar trebui să preia conducerea Spitalului Județean, de mâine.

Deși s-au temut că pacienții pot infecta, cadrele medicale au fost cele care au dus virusul Covid în spital. Miercuri, o infirmieră a fost depistată pozitiv, iar la scurt timp și sora ei, directoarea de îngrijiri, Claudia Motea și o angajată de la Resurse Umane. Managerul Vienescu a mințit că nu a intrat în contact cu directoarea de îngrijiri, iar la două zile, rezultatul arăta că și el este infectat. Peste 70 de salariați TESA au fost băgați în izolare la domiciliu și au fost efectuate peste 65 de teste, la unele încă fiind așteptat rezultatul.

Vedeți aici adresa înaintată de șefii din Spitalul Tg Jiu, pentru a scăpa de pacienții cu Covid și lista semnatarilor

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here