Primăria Țicleni, amendată de DSP! Nu au scăpat de amenzi nici gorjenii care nu au respectat izolarea

0
567

Primăria din Ticleni a fost amendată de DSP, pentru că nu a realizat dezinfecția străzilor cu o firmă autorizată. Amenzi uriașe au primit și gorjenii care nu au respectat izolarea.

„Până în prezent, inspectorii din cadrul Direcției de Sănătate Publică Gorj au sancționat contravențional un număr de 6 persoane din cauza nerespectării măsurilor impuse de izolarea la domiciliu. Valoarea totală amenzilor se ridică la suma de 120.000 de lei.
Ultimele două sancțiuni au fost aplicate în cursul zilei de 18 martie 2020, în urma unor sesizări. Un agent de poliție dintr-o comună de pe raza județului Gorj ne-a sesizat că o persoană aflată în izolare la domiciliu a fost văzută într-un magazin alimentar. În urma verificărilor, s-a aplicat o amendă în cuantum de 20.000 de lei, conform HG 857/2011.
O altă amendă, tot în cuantum de 20.000 de lei, a fost aplicată unui tânăr, întors din Olanda și aflat în izolare la domiciliu, care s-a prezentat la Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean pentru a întreba când îi vor fi recoltate probe în vederea depistării COVID-19. De asemenea, tot în data de 18 martie 2020, inspectorii din cadrul DSP Gorj au verificat aspectele sesizate în mass-media privind dezinfecția străzilor și trotuarelor din orașul Țicleni. În urma verificărilor primarul localității a fost sancționat contravențional cu o amendă în valoare de 10.000 de lei, din cauză că dezinfecția nu a fost efectuată cu o firmă autorizată”, se arată într-un comunicat emis de DSP Gorj.
În județul Gorj, se află în autoizolare la domiciliu un număr de 599 de persoane și 166 de persoane în carantină.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here