Primăriile PNL, lăsate fără bani, de conducerea PSD a județului

0
7857

Primarii liberali au fost tăiați de la împărțirea făcută de Consiliul Județean, pentru echilibrarea bugetelor locale. Toți cei 20 de edili PNL au primit ZERO lei, în ședința ce a avut loc azi și care a atârnit un nou scandal, între consilierii puterii și cei ai opoziției, care fac încă jocurile la nivel de județ, fiind în majoritate. Întreaga sumă a fost împărțită primarilor PSD.

Conducerea PSD a Consiliului Județean Gorj este acuzată că a împărțit, din nou, în mod preferențial, banii către primăriile din județ. Nicio localitate condusă de primari PNL nu a primit nici măcar un leu, la împărărțirea sumelor din cote defalcate din TVA și din impozitul pe venit. Sumele destinate pentru echilibrarea bugetelor și pentru lucrări de infrastructură rutieră au fost date din pix, primăriilor conduse de social-democrați. Proiectul ce a fost votat azi, în ședința CJ, a fost ținut „la secret” de conducerea instituției, care nu l-a trimis consilierilor județeni, pentru a fi analizat. Proiectul, ce trebuia să ajungă la consilieri cu trei zile înaintea ședinței de plen, a fost trimis cu două ore înainte de a fi supus votului. Aleșii liberali, care sunt în minoritate, s-au revoltat, când li s-a pus sub nas lista cu banii împărțiți „frățește” de șefii judeșului. Pentru lucrări la drumurile din localități, toate cele 20 de primării conduse de liberali au primit ZERO LEI. Pentru echilibrarea bugetelor, doar patru primari PNL au fost norocoși, fiindu-le repartizate sume, respectiv pentru Arcani, Crasna, Bălești și Padeș. Întreaga sumă la dispoziția Consiliului Județean, de peste 43.500.000 lei (respectiv 27.316.000 pentru echilibrarea bugeteor și 16.250.000 lei pentru drumuri) a fost împărțită celor 50 de primari PSD, cu o singură excepție, edilul din Mătăsari, fiind tăiat și el de pe listă, nemaifiind o miză pentru social-democrați. Sume mari au fost repartizate primăriilor Târgu Cărbunești (1.300.000 lei), Țicleni (1.000.000 lei), Padeș (1.800.000 lei), Peștișani (900.000 lei), Runcu (1.100.000 lei), Turburea (1.200.000 lei), Scoarța (800.000 lei).

Și anul trecut, primarii PNL au fost lăsați fără bani, la împărțirea făcută de Consiliul Județean, iar cei care au primit au beneficiat de sume foarte mici.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here