Primarul care a făcut diaspora „slugi și spălători de bude”, condamnat după ce a „pasat” un accident

1
8029

Primarul comunei gorjene Peștișani, care a produs un accident cu mașina instituției publice și l-a aruncat în cârca șoferului, a fost condamnat pentru instigare la fals. 

Primarul PSD, care a jignit diaspora, numindu-i pe cei plecați în afara țării „gunoaie, slugi și spălători de bude”, a fost condamnat penal, după ce a făcut accident cu mașina instituției și a mințit că nu era el la volan. Edilul comunei Peștișani (Gorj), Cosmin Pigui, l-a convins pe șoferul primăriei să declare că el conducea Dusterul instituției, în momentul producerii incidentului ce a avut loc în luna martie 2018. Anchetatorii au stabilit ulterior, după ce un martor a infirmat spusele primarului și ale șoferului, că cei doi au mințit și i-au trimis în judecată pentru instigare la fals, fals în declarații și participație improprie la fals intelectual. Azi, un complet al Judecătoriei Târgu Jiu i-a condamnat pe cei doi inculpați. Primarul Cosmin Pigui a fost condamnat la un an de pușcărie cu suspendare, fiind supus unui termen de încercare de doi, perioadă în care, dacă mai suferă o condamnare, aceasta se transformă în executorie. Și șoferul, Vintilescu Augustin Costinel, care și-a asumat accidentul comis de primar, a fost condamnat tot cu suspendare, la un an și o lună.

În baza art. 396 alin. 1, alin. 4 Cod procedură penală, stabileşte pentru inculpatul Pigui Cosmin pedeapsa de 1 an închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de instigare la fals în declaraţii. În baza art. 83 alin. 1, 3 C. pen. amână aplicarea pedepsei de 1 an închisoare pe un termen de supraveghere de 2 ani„, se arată în decizia instanței. În următorii doi ani, Pigui este obligat să facă vizite repetate la Serviciul de Probațiune, să anunțe dacă își schimbă domiciliul sau dacă face deplasări mai lungi de cinci zile. Edilul și șoferul au fost obligați să achite cheltuielile judiciare, statului. Hotărârea Judecătoriei Târgu Jiu poate fi atacată cu apel.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here