Primarul judecat că a luat fonduri pentru vaci inexistente, adus cu mandat la instanță

0
1967

Primarul comunei Bumbești Pițic (Gorj) riscă să fie dus cu forța la instanță, de polițiști. Michy Nioață a refuzat să se prezinte la termenele procesului în care este judecat, alături de fiică, pentru că au primit fonduri, pentru creșterea vacilor, pe care, însă, nu le dețineau. Edilul și odrasla, plecată în Anglia, au fost trimiși în judecată de procurorii DNA, fiind acuzați că au încasat ilegal 40.000 de euro, printr-un program de sprijinire a fermierilor. Anchetatorii au descoperit că edilul împrumuta vaci de la consăteni, pentru a arăta comisiei care trebuia să verifice situația din teren. La ultimul termen al procesului, judecătorii au hotărât să emită un mandat de aducere a primarului și au amânat judecarea, până pe data de 3 octombrie. În același dosar sunt judecați și doi funcționari de la Agenția de Plăți, acuzați de falsuri, în favoarea familiei Nioață.

„Inculpata Doboș (fostă Nioață) Alina Adnana Mariana a folosit, în relația cu Agenția de Plăți pentru Dezvoltare Rurala și Pescuit (A.P.D.R.P.), mai multe documente false în care a atestat aspecte nereale, pentru a îndeplini condițiile minime necesare primirii sprijinului financiar, printre care și aceea de a fi membru al unei familii de fermieri, precum și condiția de a fi lucrat mai mult de 50% din timpul de lucru în cadrul unei ferme, cu cel puțin 12 luni înaintea instalării ei pe cont propriu la conducerea unei exploatații agricole. O parte din acele documente au fost furnizate de către inculpatul Nioață Michy.
În același context, inculpata a mai beneficiat și de sprijinul inculpaților Gogelescu Valeriu și Zdrăilă Monica care îndeplineau atribuții de verificare a documentelor și a locațiilor unde erau implementate investițiile, în sensul că aceștia, în calitate de experți în cadrul A.P.D.R.P. – Oficiul Județean Gorj”, se arăta într-un comunicat de presă, emis în decembrie 2017, de DNA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here