Primarul Stan s-a împrumutat de la primărie

0
1056

Descoperire penală a corpului de control al prefectului de Gorj, la o primărie din județ. Primarul a falsificat documente, a luat bani din vistierie, sub formă de împrumut și a dat dispoziții, pentru care a folosit o ștampilă scanată.

Primarul comunei gorjene Albeni continuă să frapeze. După ce a fost în centrul unui scandal amoros, cu doctorița din localitate și a “pedepsit” o angajată, pe care a pus-o să stea în picioare, pe hol, câte opt ore pe zi, edilul Ionuț Stan a fost prins cu falsuri. Descoperirea a fost făcută de corup de control al prefectului, care a verificat activitatea primăriei, în ultimele săptămâni. Echipa de control a găsit certificate fiscale false, eliberate de primar și a descperit că edilul Stan a folosit instituția, pe post de bancă, luând cu împrumut o sumă de bani. “Au fost identificate o mulțime de chestiuni, care contravin legii, drept pentru care, unele dintre ele au fost înaintate parchetului, altele către Inspectoratul Județean de Poliție, altele vor fi sancționate de Instituția Prefectului. Au fost identificate certificate fiscale de negrevare, care au fost eliberate pe zero, în condițiile în care beneficiarii figurau cu datorii la bugetul de stat. Ele au fost eliberate în fals, drep urmare, aceste documente au fost înaintate către parchet. O altă chestiune este legată de un avans, pe care primarul comunei Albeni și l-a luat, pe zile de concediu, în condițiile în care el nu efectuase nicio zi de concediu. Sigur, banii erau readuși în vistieria comunei, putând considera ca o formă de împrumut, ceea ce a făcut domnul primar, însă toată această chestiune contravine legii”, a confirmat prefectul de Gorj, Ciprian Florescu.

Corpul de control a mai depistat și dispoziții ilegale, emise de primar. “Au fost găsite dispoziții pentru care se fac demersuri de anulare, întrucât nu respectă legislația în vigoare. A fost identificată o dispoziție în fals, cu semnătură și ștampilă scanată, în ceea ce privește un sprijin social”, a mai spus prefectul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here