Protestatarii CEO cer comisie guvernamentală, în frunte cu premierul, la Gorj. „Ajunge cu minciuna! Că la vorbe se pricep”

0
1536

Liderii minerilor și energeticienilor, care au reluat protestele în Piața Prefecturii din Târgu Jiu, pentru a cere deblocarea Legii 197, ce prevede reducerea vârstei de pensionare, au solicitat prefectului de Gorj, să transmită către Guvern, o cerere de constituire a unei comisii guvernamentale, formate din miniștri, care să vină în Gorj, pentru a clarifica situația de la Complexul Energetic Oltenia. Oamenii se tem că îți vor pierde locurile de muncă, odată cu reorganizarea companiei. Compania a început planul de restructurare, executivul emițând o ordonanță de urgență, prin acre aprobă închiderea tuturor capacităților de producție pe bază de cărbune, până în 2026. După această dată și până în 2030, doar trei grupuri energetice vor mai rămâne la dispoziție. „Am fost la domnul prefect și i-am transmis revendicarea noastră: aplicarea în totalitate a Legii 197. Dar pe lângă asta, solicităm prezenta în județ a unei comisii guvernamentale formate din prim-ministrul României, ministrul Energiei, ministrul Muncii, ministrul Finanțelor. Să vină aici, la Gorj și aici să discute cu noi. Pentru că situația în care se află Gorjul, fraza prin care spunem că producem energie, înseamnă energie. Acest plan de închidere trebuie să înceapă cu oamenii. Oricâte cuvinte ar folosi, că salvăm, facem, dregem, nu vedem nimic, la modul concret. Ce se va întâmpla cu oamenii care muncesc în această companie? Să lase vorbele, să lase promisiunile. A ieșit azi dl Weber și a spus că s-au deblocat 20 de dosare de pensionare. Păi ne cred copii? Cerem să știe, la virgulă, ce se întâmplă cu noi”, a spus Manu Tomescu, unul dintre liderii salariaților care au reluat pichetările Prefecturii Gorj.

„Cerem Guvernului României, prin Ministerul Energiei, Ministerul Muncii, cum ne spun, la virgulă, când se închide fiecare capacitate, tot așa vrem să știm ce se va întâmpla cu oamenii. Să vină să ne spună așa: în CEO avem atâția angajați de 62 de ani, care lucrează în producție. Câți au condiții de pensionare, câți n-au?! Câți au 60 de ani? Ce se va întâmpla cu ei? Să nu ne spună nouă, că nu au aceste date! Ajunge cu minciuna! Ajunge cu manipularea, că la vorbe se pricep”, a mai spus Manu Tomescu, la protestul ce a avut loc joi după amiază.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here