PSD-ul pune oamenii să plătească apa de ploaie

0
604

După ce a majorat prețul la apă și canal, pentru cetățenii din Târgu Jiu, ședii PSD-iști ai societății APAREGIO și ADIA au hotărât să taxeze și apa de ploaie. Printr-o hotărâre a asociației care gestionează sistemul de utilități, boșii puși politic în funcții cer Primăriei Târgu Jiu 8,8 miliarde de lei vechi, pentru precipitații căzute anul trecut.

Situație halucinantă, la Târgu Jiu, unde conducerea PSD a firmei de apă și canal a hotărât să bage la plată apa de ploaie ce a căzut anul trecut. Printr-o adresă înaintată șefului de partid, Aurel Popescu, cel care este și viceprimar, noul director al Asociației de Dezvoltare Intercomunitară (ADIA) Gorj, un protejat al PSD, anunță municipalitatea că trebuie să achite 885.247,45 lei (vezi foto), din bugetul public, adică din banii contribuabililor. Suma de plată este calculată raportat la cantitatea de ploaie de anul trecut și de suprafața municipiului Târgu Jiu. Primarul Marcel Romanescu spune, însă, că suprafața luată în calcul nu are canalizare pluvială, care să poată prelua apa. „Am trăit să o văd și pe asta! APREGIO vrea să factureze și apa de ploaie de pe câmpurile și dealurile orașului, în toate zonele în care nu există canalizare! Societatea este susținută în acest demers incredibil de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară (ADIA) Gorj, adică tocmai entitatea care ar trebui să apere interesele cetățenilor în relația cu APAREGIO! ADIA a trimis primăriei o adresă prin care anunță că la calculul pentru tariful la canalizare urmează să se ia în considerare întreaga suprafață a municipiului Târgu Jiu, adică 1532306,24 metri pătrați, cu tot cu dealuri și câmpii, cu tot cu cartiere precum Romanești, Ursați, Preajba, și alte zone în care nu există nici măcar un metru de canalizare!„, a anunțat primarul Romanescu.

Primarul din Târgu Jiu a anunțat că va ataca în instanță hotărârea, care nu este una aprobată de consiliul local, ci a fost emisă de ADIA. În urmă cu câteva zile, aceeași conducere PSD a operatorului de apă și canal a hotărât să crească prețul pentru consumatori, la aceste utilități, iar majorarea a fost susținută și de viceprimarul Aurel Popescu, cel căruia îi este adresată înștiințarea de taxare a apei de ploaie. Edilul Marcel Romanescu acuză membrii PSD din conducerea Aparegio (pensionarul Traian Pătrășcoiu) și ADIA (Cristian Toader Pasti) că majorează tarifele și inventează noi taxe, pentru a acoperi salariile „pilelor” angajate. „Poate că acest demers incredibil ar fi avut o umbră de justificare dacă tarifele acestea exagerate ar ajunge în investiții care să îmbunătățească infrastructura canalizării din oraș, sau care să ajute acele cartiere cu blocuri ale căror subsoluri sunt inundate de ani de zile din cauza țevilor sparte. Știm cu toții că nu este cazul. Banii ajung în salariile grase ale aparatului supradimensionat, format din apropiați ai PSD, al APAREGIO”, a mai adăugat primarul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here