Surse politice: Ministerul Energiei cere schimbarea Directoratului CEO

0
1222

Ministerul Energiei vrea să schimbe conducerea CEO, în baza raportului corpului de control.  Surse politice de la cel mai înalt nivel anunţă că schimbarea actualilor şefi ai CEO este iminentă, în şedinţa AGA din 27 mai urmând să fie şi numiţi doi alţi supraveghetori, în locul Cristinei Micu şi Simonei Fătu, care au demisionat în urmă cu o lună.

De asemenea, o publicaţie centrală, Stiripesurse.ro, aminteşte de raportul corpului de Control şi-l numeşte ca fiind „exploziv”.

Iată ce a relatat publicaţia, în urmă cu puţin timp:

Complexul Energetic Oltenia (CEO) a primit din partea acționarului majoritar, statul român reprezentat de Ministerul Energiei, o solicitare de convocare a adunării generale a acționarilor, pentru alegerea membrilor Consiliului de Supraveghere, prin metoda votului cumulativ. Solicitarea vine în urmă raportului Corpului de control al ministrului Energiei, care a constatat o serie de nereguli, după cum au relatat ziarele locale.

Prin metoda votului cumulativ, fiecare acționar are dreptul de a-și atribui voturile cumulate (voturile obținute în urma înmultirii voturilor deținute de către orice acționar, potrivit participării la capitalul social, cu numărul administratorilor ce urmează să formeze consiliul de administrație) uneia sau mai multor persoane propuse pentru a fi alese în consiliul de administrație. Administratorii în funcție până la data adunării generale sunt înscrişi de drept pe lista candidaților pentru alegerea în noul consiliu de administrație. Aplicarea metodei votului cumulativ presupune alegerea întregului Consiliu de Administrație, format din cel puțîn cinci membri, în cadrul aceleiași A.G.A. Administratorii în funcție la data adunării generale care nu sunt reconfirmati prin vot cumulativ în noul consiliu de administrație sunt considerați revocați, mandatul lor încetând pe cale de consecință.

https://www.stiripesurse.ro/schimbari-la-complexul-energetic-oltenia-dupa-raportul-exploziv-al-corpului-de-control-ministerul-energiei-cere-convocarea-aga_1350754.html

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here