Romanescu: Pătrășcoiule, pleacă acasă! Au mărit prețul apei pe șustache

0
788

Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a cerut, azi, demisia directorul societății de apă, după majorarea tarifelor pentru populație, cu 7%. Edilul îl acuză și pe viceprimarul PSD, Aurel Popescu, de faptul că a votat, în AGA, creșterea prețului apei, despre care spune că e ilegală. Romanescu critică conducerea societății Aparegio, că a făcut creșteri nejustificate de prețuri, ca să angajeze sute de „pile”. 

Conducerea PSD a societății Aparegio este acuzată că a majorat prețul la apă și canal, care a crescut cu 400%, în ultimii ani. Primarul Marcel Romanescu spune că societatea era obligată să înștiințeze autoritatea publică locală, cu 30 de zile înainte de decizia de majorare a tarifelor. Edilul spune că târgujienii plătesc cel mai mare tarif la aceste utilități, deși majorarea până la această cotă maximă putea fi făcută, conform unui acord cu autoritățile locale, doar după ce Aparegio finaliza un proiect de investiții, finanțat din fonduri europene. Proiectul a fost început în 2007, însă nu a fost finalizat nici până în prezent. Cu toate acestea, prețul apei a crescut de la 0,62, la 2,42, iar la canal, de la 0,25, a ajuns la 2,58. „În acel acord s-a specificat că toate aceste valori se plătesc la momentul în care se finalizează proiectul cu finanțare europeană. Astăzi, cetățeanul din Târgu Jiu plătește la valoarea maximă, prevăzută în acel acord, însă cel care trebuia să le pună la dispoziție acele lucrări, mai are foarte multe de făcu. Stația de epurare de la Tg Jiu nu are finalizate lucrările nici în acest moment și nu funcționează linia nămolului, ceea ce ar presupune că în acest moment, costurile stației, cu funcționarea și cu personalul, sunt reduse. Atâta timp, cât nu funcționează o parte din instalație, nu ai ce să deservești. Lucrările de la stația de tratare de pe Dealul Târgului nu sunt finalizate în acest moment, nu este finalizată recepția și nu este semnalizată la rețelele de apă și canalizare. Primăria Tg Jiu și cetățenii, cel puțin de doi ani, nu au beneficiat de nici măcar de un leu investiții făcute de Aparegio. Toate investițiile pentru canalizări și reabilitări sunt făcute din bugetul local. Tot din banii cetățenilor. Aparegio, la momentul acesta, nu are nici măcar un leu investiții, făcute în Târgu Jiu”, a declarat primarul Marcel Romanescu.

Vicele PSD Aurel Popescu, vot pentru majorarea prețului apei

Majorarea prețului pentru serviciile de apă și canal a fost votată în ședința Adunării Generale a Acționarilor (AGA) și ADIA, inclusiv de viceprimarul PSD, Aurel Popescu, delegat din partea Consiliului Local Târgu Jiu, în acest for. Viceprimarul Popescu este unul dintre cei care au iniția proiectul de hotărâre, de mprire a salariilor bugetarilor din primăria municipiului, unde în mandatul fostului edil PSD, Florin Cârciumaru, au fost angajate 420 de persoane, printre care numerose „pile”. „În AGA, acolo unde consiliul l-a delegat pe domnul Aurel Popescu, dânsul a votat pentru creșterea aceasta de tarif. Vreau să văd câți dintre consilieri își vor asuma o asemenea mizerie”, a spus Romanescu, într-o conferință de presă.

„Cetățeanul e vaca de muls a lui Pătrășcoiu. El trage permanent de țâțe”

Romanescu amenință cu amenzi societatea de apă și canal, pentru faptul că nu a ridicat gurile de canal la nivel, obligație pe care și-a asumat-o. Sancțiunile sunt de 1.000 de lei, pentru fiecare gură de canal. Marcel Romanescu a criticat dur modul de conducere a societății, care, în ultimii ani, a ridicat tarifele, dar nu și-a respectat obligațiile, ci au s-a limitat la a face sute de angajări. „În structura costului apei, discutăm de profit, 5,7%, care este specificat, apare o cotă de dezvoltare de 10% și mai apare un fond IID de 20%. Deci, din prețul apei, în acest moment, cel puțin 30% sunt bani pe care cetățenii din municipiul Târgu Jiu îi plătesc pentru dezvoltarea societății comerciale. Mai mult, TVA-ul a fost scăzut de la 19%, la 8%. Ce a făcut Aparegio? A făcut sute de angajări, în ultima perioadă, în mare pe criteriu politic”.

Primarul spune că nu va accepta o astfel de majorare a prețului la apă și canal, a cerut demisia directorului Traian Pătrășcoiu, membru PSD. „Pătrășcoiule, pleacă acasă! Să se ducă frumos la pensie. Dacă nu-și dă demisia, fac apel la Cosmin Popescu și Cristian Toader-Pasti, să-l trimită la pensie, acolo unde este de cinci ani. Pătrășcoiule, mergi la pensie, că ești mult mai liniștit și lasă societatea în pace. Astăzi, cetățeanul din Târgu Jiu nu este altceva, decât vaca de muls a lui Pătrășcoiu, pe care n-o furajeajă. Trebuie s-o furajeze cineva, iar el să tragă permanent de țâțe”, a declarat Marcel Romanescu, susținând că va ataca toate actele emise de societate.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here