S-a amânat darea în folosință a unui tronson din centura Târgu Jiului. ”S-a mai prelungit un pic”

0
1187

Darea în folosință a primelor două loturi ale centurii Târgu Jiului, promisă pentru toamna acestui an, a fost amânată. Cele două porțiuni de drum vor putea fi folosite, dar mai spre finalul anului. ”Ce știm din discuțiile cu Ministerul Transporturilor, cei 14 kilometri, pe două sectoare, din centura ocolitoare a municipiului Târgu Jiu, ce erau promiși pentru toamna acestui an, rămân în vigoare, dar cu un termen maxim de sfârșitul anului. Adică s-a mai prelungit un pic, poate să fie în noiembrie sau în decembrie, în funcție de vreme și de mobilizarea din teren. … Sunt două în discuție. Cel mai avansat este (tronsonul – n.r.) imediat ce intri de pe Calea București, spre Curtișoara. Acela din dreapta, de la Stațiunea Pomicolă. Și mai avem un lot, la ieșirea spre Peștișani”, a declarat prefectul Iulian Popescu.

Centura municipiului Târgu Jiu se află în monitorizare, în această perioadă, după ce reprezentanții Ministerului Transporturilor au cerut accelerarea lucrărilor, aspect de care au și condiționat prelungirea contractului firmei care execută investiția. Aceasta ar fi trebuit finalizată până la sfârșitul acestui an, însă este departe de a putea fi dată în folosință, în totalitate.

Centura municipiului Târgu Jiu are o întârziere de șapte ani, iar firma constructor a cerut o nouă prelungire, cu încă un an. Lucrarea, licitată în 2013, trebuia finalizată în 2016, dar societatea care a obținut contractul inițial, Collini Lavori SpA, a cerut rezilierea contractului, în 2018, când se ieșise din termen, iar lucrările nu erau efectuate nici pe jumătate. A urmat o perioadă în care lucrările au fost abandonate, ca în 2020, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) să atribuie contractul, după o nouă licitație, unei alte firme italiene, Secol. Termenul de finalizare, 2022, a fost prelungit cu un an, însă nici în 2023, lucrarea nu este finalizată, iar reprezentanții societății au solicitat o nouă prelungire, până în 2024.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here