Medicul Neață, acuzat de moartea unei paciente. Este al doilea deces după o operație, în acest an. Doctorul: ”Este foarte nasol!”

0
606

Medicul chirurg Gheorghe Neață, judecat într-un dosar de luare de mită, este acuzat de malpraxis, după ce o pacientă a murit, la nici 24 de ore de la operație. Femeia, Iren Majlat, în vârstă de 51 de ani a ajuns la Spitalul din Novaci, luni dimineața, cu dureri abdominale, iar medicii de la spitalul orășenesc au trimis-o la Spitalul Județean de la Târgu Jiu. Medicii i-au spus că trebuie să fie supusă unei intervenții chirurgicale, care a fost efectuată de doctorul Gheorghe Neață. Familia susține că medicul a spus, după operație, că totul a decurs bine. Pacienta a ajuns la Terapie Intensivă, iar până a doua zi a murit. ”S-a făcut operația, de la ora 17:00, până la ora 0:15. Domnul doctor a ieșit afară, a spus că operația este reușită. I-am dat o mică atenție, o sumă de bani pentru că a reușit operația. A doua zi, când ne-am dus la vizită, la Terapie Intensivă, ne-a spus că totul este bine, că s-a trezit. După 20 de minute, când am intrat înăuntru, nu se trezise, domnii doctori de-acolo, de gardă, ne-au spus să ne pregătim pentru ce e mai rău, când se va trezi, o va ține un aparat în viață. După amiază, când am fost la a doua vizită, ne-au chemat pe toți, familia, ne-au spus că nu o să reziste, urmând ca după o oră să constate decesul”, a povestit ginerele pacientei moarte.

Familia femeii a depus o plângere penală, azi, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj, pentru luare de mită și malpraxis.

Neață: ”E o lucrătură, este clar!”

Mediul Neață, care a mai fost reținut în luna aprilie, după ce o femeie de 40 de ani, din Scoarța, a murit la scurt timp după ce a operat-o, susține că nu a luat șpagă de la familie și nu își reproșează nimic, în modul în care a efectuat intervenția chirurgicală de luni. ”Este foarte nasol, că e o lucrătură. Este clar! N-am ce să vă spun mai mult! Nu am făcut nicio greșeală. Nici vorbă (de șpagă – n.r.)! Vă închipuiți că în situația mea, asta era cea mai ușoară acuzație de făcut. Nu se pune problema de așa ceva! Mai mult nu am ce să vă spun! Adică vă spun că nu am nicio vină, indubitabil!”, a spus chirurgul, azi.

Medicul Gheorghe Neață și-a redobândit dreptul de a se întoarce în spital, suspendat după ce a fost arestat într-un dosar de luare de mită. Magistrații au hotărât, în luna martie, că doctorul poate să își practice profesia. Luna următoare, în aprilie, era reținut pentru ucidere din culpă, după ce o pacientă a murit, la câteva ore de la operație, însă după eliberarea din arest, s-a întors din nou în Secția Chirurgie a Spitalului Județean Târgu Jiu, unde a continuat să opereze.

Declarația ginerelui pacientei moarte, la parchet:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here