S-a publicat proiectul ordonanței care elimină declarația din energie

0
275

Proiectul de ordonanță de urgență, care să elimine declarațiile pe proprie răspundere, pentru clienţii casnici care au mai multe locuri de consum, pentru a beneficia de preţ plafonat, a fost publicat, marţi seara, de Ministerul Energiei. Acesta modifică actul normativ privind măsurile aplicabile clienţilor finali din piaţa de energie electrică şi gaze naturale, în perioada 1 aprilie 2022-31 martie 2023. Totuși, va trebui să depună această declaraţie pe proprie răspundere, pentru a beneficia de un preţ plafonat la energie, persoane care folosesc aparate medicale, familiile cu minimum trei copii şi familiile monoparentale cu cel puţin un copil.

„Prin prezentul proiect de act normativ se propune abrogarea art. 1 alin (10) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 27/2022, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 206/2022, cu modificările şi completările ulterioare, eliminându-se obligaţia clienţilor casnici care au locuri de consum la domiciliu şi la reşedinţă de a depune declaraţii privind locul de consum la care beneficiază de preţ plafonat”, se arată în nota de fundamentare.
Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunțat, marți, că proiectul va fi finalizat și pus în transparență decizională, urmând să fie aprobat săptămâna viitoare, în cadrul ultimei ședințe de guvern.

Conform reglementărilor recent aprobate, persoanele care au atât adresă de reşedinţă, cât şi una sau mai multe adrese de domiciliu trebuia să depună la furnizor o declaraţie pe proprie răspundere, privind locuinţa la care vor să beneficiaze de preţ plafonat. Această reglementare a dus la formarea de cozi, în toată țara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here