Secretul bebelușului îngropat în grădină, dat în vileag din răzbunare. „I-am zis: De ce nu l-a aruncat în Jiu?”

0
2034

Secretul terifiant al unui bebeluș găsit îngropat în grădina unei familii din Licurici a ieșit la iveală după trei ani, din răzbunare. Cea care a dat în vileag că în curtea rudelor ei sunt ascunse osemintele unui nou născut este o mătușă, supărată din cauza unei bucăți de pământ. 

În urmă cu o săptămână, procurorii gorjeni descopereau osemintele unui nou-născut, într-o curte din comuna Licurici. Femeia care a chemat procuratura a vrut să se răzbune pe rude, cu care își disputa o bucată de teren. După o perioadă de certuri, pensionara și-a denunțat rudele la poliție, susținând că, după ce fiica a născut, bebelușul a fost ținut o perioadă în casă, apoi îngropat de mamă.

Cea care i-a dat naștere recunoaște că s-a întâmplat în urmă cu trei ani, când abia împlinise 18 ani. Spune că a născut singură, acasă, dar bebelușul a venit pe lume mort, înainte de termen și neștiind cum să procedeze, l-a învelit în haine și l-a pus într-un dulap. Tânăra, acum în vârstă de 21 de ani, mai avea un copil de trei ani, iar când au apărut primele semne ale declanșării nașterii, susținea examenul de bacalaureat.

„În timp ce scriam, o doamnă m-a atenționat că îmi curge sânge. Când am ajuns acasă, concubinul și copilul plecaseră în parc. Am zis să fac un duș, am simțit o durere imensă în burtă. M-am aplecat și am simțit că iese copilul. Nu am știut ce să fac. Am văzut că nu mișcă, nu plânge, nu se întâmplă nimic, n-are nicio reacție. Am luat o foarfecă și am tăiat cordonul ombilical. L-am învelit într-un tricou. Am sunat-o pe mama și moașa mea, care era cu ea, a zis să-l aduc la ea, că nu e nimic, s-a oprit în evoluție. Am așteptat până a doua zi, am tot sperat că va fi bine. L-am pus într-un dulap de haine, că poate va da un semn. A doua zi, mama a venit, a zis că-l ia ea și îl duce la moașa mea. Nu am mai avut curajul să întreb ce s-a întâmplat”, a povestit tânăra.

Secretul a fost îngropat timp de trei ani, până săptămâna trecută, când moașa tinerei, care nu mai era în relații bune cu rudele, cu care se certa pentru un teren, a anunțat poliția. Tânăra spune că femeia care a făcut denunțul după trei ani a amenințat înainte de a se duce la anchetatori. „Când s-a întors mama din Italia, ea a cerut bani, să nu spună nimic, nici la poliție, nici concubinului meu. A cerut un pământ, câștigat de tatăl meu”, a mai spus tânăra.

„Ei mi-au cam luat dreptul”

Pensionara denunțătoare povestește cu detașare faptele petrecute în urmă cu trei ani, la care a asistat. „Când l-a adus, era în pungi, i-am zis să-l scoată, am zis că să-l văd. El era congelat, că l-a ținut în frigider. I-am zis: De ce nu l-a aruncat în Jiu? De ce nu i l-a dat lui (concubinului – n.r.), să-l arunce undeva, când pleacă în cursă? A venit cu el într-o pungă de rafie. Aici a făcut groapa”, a povestit Valerica.

Femeia recunoaște că a mers la poliție, să se răzbune pe rude, cu care a avut mai multe divergențe, în ultima perioadă, iar mărul discordiei l-a constituit pământul. „Am fost la poliție. Au venit (polițiștii – n.r.), au săpat cu niște oameni. Pe mine m-au luat de la o pomană și eu le-am zis: să mă ducă înapoi, că nu am timp. […] Dacă nu-ți dă pace, trebuie să te eliberezi. Ei mi-au cam luat dreptul, mi-au lăsat numai o ieșire mică, de trei metri jumate, până în deal”, a mai spus femeia.

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj au deschis un dosar penal și așteaptă rezultatele medicilor legiști, care expertizează rămășițele găsite în groapa din curtea familiei de la Licurici.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here