Șefa Inspectoratului Școlar, acuzată că și-a transferat copilul, ilegal, la un colegiu de top. PNL o protejează

0
1252

Șefa Inspectoratului Școlar Gorj este acuzată că a girat transferul unor elevi, la licee cotate mai bine, după ce intraseră cu medii mici, în urma evaluării naționale, la unități ce nu se află în top. Unele motive invocate, pentru a susține transferurile, au fost aberante, ca de exemplu, faptul că elevul nu s-a adaptat la liceul la care a intrat inițial, în funcție de medie. Radu Miruță, liderul USR Gorj, care a cerut, săptămâna trecută, date de la instituția incriminată și a fost persiflat, spune că fenomenul a fost dirijat chiar de inspectoratul școlar, care a făcut transferurile peste capul directorilor și că printre elevii care au fost favorizați se află și odrasla inspectoarei generale, Maria Cochină. „Există în județul Gorj elevi care nu au reușit, în urma examenului de Evaluare Națională, să intre la anumite licee, pentru că nu au avut media suficient de mare și care au fost transferați pe ușa din spate, în clasele unor licee bune, intrând cu o medie mai mică decât ultima medie a copiilor intrați în urma repartiției naționale. Dacă ultima medie într-o clasă a fost 7,66 și s-a intrat cu 4 sau 5, mai sunt sute de copii între aceste medii, care ar fi avut dreptul să intre înaintea acestor elevi. Aceste transferuri nu s-au făcut cu voia directorilor, s-a trecut peste ei, s-au făcut transferuri prin decizia Inspectoratului Școlar”, a declarat Radu Miruță.
„Între PSD și PNL este un circuit… Au schimbat doar culoarea de pe spate, nimeni nu mai știe ce culoare au”
Politicianul a cerut, într-o conferință de presă, ca liderii PNL, care au făcut numirile de șefi în instituțiile statului, inclusiv în inspectoratul școlar, să iasă public și să exprime o reacție, față de cele întâmplate. Liderul USR îi acuză pe liberali că au preluat metodele folosite de pesediști, cu tot cu oamenii din partidul trecut acum în opoziție. „Imposibil pentru mine de acceptat este că în această șituație este și inspectorul general al Inspectoratului Școlar. Se pare că și fata doamnei inspector a beneficiat de același lucru. Solicit PNL Gorj, care a susținut politic numirea inspectorului general, să aibă o poziție cu privire la această situație. Eu nu cred că, atunci când familia Brătienilor a gândit o doctrină a unui partid partid liberal, a avut ca principii încurajarea unor astfel de atitudini. Tu ești în capul trebii și tu, în capul trebii, faci ce ar trebui să interzici altora să facă. Vedem că tac, vedem că sunt deranjați, vedem că au transferat o bună parte din membrii PSD. De fapt, între PSD și PNL este un circuit al vaselor comunicante. Când unul pică de la putere, cam 20-30% din acel partid vine pe furtunul celălalt și intră în partidul aflat la guvernare. Asta s-a întâmplat și cu PNL, care a făcut un aport de membri PSD, împotriva cărora spuneau că luptă. Luptă, dar acum sunt în aceeași tabără, au schimbat doar vopseau de pe spate și nimeni nu mai știe ce culoare au”, a mai spus Miruță.
Conducerea PNL Gorj nu a ieșit public, până acum, cu un punct de vedere, legat de derapajele sesizate la Inspectoratul Școlar, de care este acuzată șefa instituției, pusă în funcție de liberali. Conducerea PNL s-a mai confruntat cu o situație de abuz în serviciu, la Sistemul de Gospodărire a Apelor (SGA), unde directorul impus politic a fost somat să-și dea demisia, după ce a fost prins folosind angajați ai instituției, la lucrări efectuate la cabana personală, din stațiunea Rânca.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here