Șefii Spitalului Județean Tg Jiu, reclamați la DNA. Acuzații de abuz și fals, la achiziții de miliarde. VIDEO

0
2642

Conducerea Spitelului Județean din Târgu Jiu a fost reclamată la DNA, după ce corpul de control al ministrului de resort a depistat nereguli în modul de derulare a achizițiilor. Deputatul Emanuel Ungureanu a depus marți dimineața, la DNA Craiova, plângere împotriva conducerilor din ultimii cinci ani și a cerut verificarea tututror achizițiilor efectuate. Parlamentarul are, însă, suspiciuni, cu privire la modul în care ar efectua ancheta procurorii doljeni, după ce au încercat să-i respingă plângerea.

Sefii Spitalului Judetean din Tg Jiu au fost reclamati la DNA, pentru abuz in serviciu, fals, uz de fals, cu privire la achizitiile efectuate de unitatea spitaliceasca. Presa a relatat despre încredințări directe suspecte sau despre licitații, la care prețurile au fost și de câteva ori mai mari, decât pe platformele de profil. Seful Comisiei de Sanatate din Camera Deputatului, Emanuel Ungureanu, a depus azi o plangere la DNA Craiova. Parlamentarul USR din Cluj este cel care a prezentat public, in urma cu o saptamana, raportul corpului de control al ministrului Sanatatii, efectuat la spitalul din Tg Jiu si tinut ascuns aproape jumatate de an, de conducerea Consiliului Județean și Ministerul Sănătății. Actul contine concluzii care arata un sistem cu numeroase nereguli si un management defectuos. Echipa de la minister a descoperit ilegalitati in achizitiile efectuate de unitatea gorjeana, deficiente in ceea ce priveste sterilizarea si dezinfectarea, dar si infectii intraspitalicesti, ascunse de conducere.
Ungureanu s-a aratat neincrezator in structura DNA de la Craiova, unde au ajuns, in ultimii ani, mai multi procurori de la Tg Jiu, dupa ce aici nu au depistat nicio infractiune.
Plangerea depusa de parlamentar, la structura doljeană, se bazeaza pe raportul corpului de control al ministrului Sanatatii, despre care spune ca este un adevarat rechizitoriu, in baza caruia, trebuia sesizate institutiile de ancheta, chiar de minister, ai cărui reprezentanți au descoperit nereguli cât casa. Declarația deputatului Ungureanu, după ce a depus plângerea la DNA:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here