Șeful CEO, interceptat de DNA când vorbea de disponibilizările din companie. Plaveti își negocia plecarea la Hidroelectrica

0
2294

Managerul interimar al Complexului Energetic Oltenia, Dan Iulius Plaveti, a fost interceptat de procurorii anticorupție, în dosarul șpăgilor pentru contracte date unor ”băieți deștepți”, dosar în care directorul Termocentralei Rovinari, Iosif Chircă, a fost prins cu mită. Conform unor stenograme, publicate de presă, Plaveti își pregătea plecare la Hidroelectrica, pentru care aștepta să i se ”aranjeze” postul.
În interceptările de la dosar, din care au apărut stenograme, publicate de platforma sabotorii.ro, Plaveti este surprins când purta discuții cu afaceriști, care se insinuau drept oameni cu legături la niveluri de influență în ministere sau Ambasada SUA.
Unul dintre cei care îi promitea funcție lui Plaveti la Hidroelectrica, dar care vorbea și de contracte la CEO, Ion Macovei, a mai apărut în dosare de corupție. Jurnaliștii gandul.ro scriau despre acesta, citând documente de la dosarul DNA, că se prezenta drept ”general” și ”făcea promisiuni deșarte”.
În discuțiile interceptate de anchetatori, Macovei îi dă de înțeles lui Plaveti că s-a discutat transferul lui la Hidroelectrica, cu persoane care au putere de decizie. În timp ce Plaveti încerca să se asigure dacă postul este ”aranjat”, spunând că, altfel, nu își pune dosarul de înscriere, Macovei încerca să ”rezolve” contracte cu CEO, din care îi promitea managerului un procent, care însemna 150.000 de euro, reiese din declarația dată procurorilor.
Din stenogramele de la dosar, reiese că șeful CEO nu este mulțumit cu funcția de la Târgu Jiu și ar fi vrut un transfer la București, recunoscând că la Complexul Energetic Oltenia urmează să fie dați oameni afară. ”În afară de faptul că, dacă CEO este o chestie care se micșorează, Hidro e o chestie care crește, deci evident că-ți dorești o chestie unde trebuie să crești, nu unde să…
Nu unde să te ocupi de dat… trimis oamenii acasă și toate nebuniile
”, este surprins pe înregistrările la dosar, din care au fost publicate stenograme pe sabotorii.ro.
Într-un comunicat dat de DNA, la data la care au fost luate primele măsuri judiciare, se arată că Dan Iuliu Plaveti ar fi denunțat persoanele care îi ofereau mita, ca să trucheze licitații pentru anumite firme.
Macovei și un alt afacerist, Ion Eugen Petru, care ar fi dat o șpagă de 5.000 euro directorului Termocentralei Rovinari, Iosif Chircă, au fost arestați. Fostul șef de la Rovinari și directorul Elcen, ambii având calitatea de încasatori de mită, au fost puși sub control judiciar și li s-a interzis să mai execute funcțiile de conducere din care au comis faptele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here