Sera de cannabis, în casa unchiului unui primar. Cultivatorii de droguri, angajați de formă la Termocentrala Rovinari. VIDEO

0
10191

O cultură de droguri de risc, găsită ieri, de procurorii de la Criminalitate Organizată, a fost depistată în casa familiei rudelor primarului din Rovinari. Unchiul și vărul edilului, dar și alte trei persoane apropiate, au fost ridicați de anchetatori și duși la sediul instituției. 

Procurorii DIICOT au descins, miercuri dimineață, în ograda unchiului primarului din Rovinari, unde au găsit o cultură de cannabis. Costel Bozonca avea, în casa din comuna Drăguțești, o seră cu plante interzise, care, conform anchetatorilor, era întreținută de mai mult timp, de membrii familiei. Conform unor surse apropiate anchetei, de plantație și de distribuire se ocupa fiul proprietarului, Dragoș Bozonca. Acesta ar fi fost ajutat de un prieten, ambii angajați la Serviciul de Pompieri, de la Termocentrala Rovinari, unde erau pontați, de multe ori, fictiv. Bozonca senior, unchiul primarului Robert Filip, pe filieră maternă, este angajat ca șofer, la același serviciu de pompieri cu fiul, însă făcea curse la Craiova, de unde transporta personalul TESA, cu autocarul unei firme private.

Afacerea de familie, disimulată în ghivece de flori

Miercuri dimineață, procurorii DIICOT, împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate, au descins la trei imobile ale suspecților în acest caz. La casa din comuna Drăguțești a familiei Bozonca au fost găsite plante considerate droguri de risc, disimulate în ghivece de flori. Cultura fusese ținută în garajul familiei, însă, când vremea a început să se răcească, ghivecele au fost mutate într-una din încăperile casei de locuit. „În cauză s-a reținut faptul că, în vara anului 2022, doi suspecți au înființat la un imobil situat în județul Gorj, o cultură de canabis indoor, plantele fiind cultivate în ghivece de flori care au fost, inițial, depozitate în garajul imobilului, iar, ulterior, din cauza temperaturilor scăzute, au fost mutate, la jumătatea lunii septembrie 2022, în locuință, unde suspecții au asigurat condiții de căldură și umiditate propice dezvoltării acestora”, au transmis, miercuri seara, reprezentanții structurii centrale a DIICOT. Trei dintre cei audiați în cursul nopții trecute au fost reținute, iar azi vor fi prezentați în fața instanței de la Târgu Jiu, cu propunere de arestare preventivă.

Pompieri de formă, protejați de șeful Jan

Alături de membrii familiei Bozonca, a fost dus la audieri și prietenul lui Dragoș, cu care este și coleg de serviciu, fiul fostei contabile din proiectul în care primarul Robert Filip este urmărit penal de Parchetul European. Cei doi prieteni au fost angajați la Termocentrala Rovinari, la Serviciul pentru Situații de Urgență, în urmă cu aproximativ un an, posturile fiind unele plătite foarte bine și care nu necesită depunerea de efort. În privința acestora au existat suspiciuni, că au fost angajați preferențial și nu veneau la serviciu, fiind protejați de șeful serviciului, Jan Popescu. Chiar în ziua în care erau reținuți cu perchezițiile procurorilor DIICOT, Bozonca, tatăl și fiul, erau pontați ca fiind la serviciu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here