Tg Jiu. Ministrul Grindeanu, în vizită pe un șantier, unde se lucrează ILEGAL. Contractul a expirat. VIDEO

1
1240

Situație absurdă, azi, pe șantierul centurii Târgu Jiului. Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a mers în vizită de lucru, deși investiția cu care a vrut să se laude și să spună că a deblocat-o, după o perioadă în care nu s-a mai lucrat, se derulează ilegal. Contractul firmei italiene Secol a expirat, la jumătatea acestei luni și nu a fost prelungit, până azi, când ministrul a fost adus de liderii PSD Gorj, într-un tur de imagine. Lucrările la varianta ocolitoare a Târgu Jiului au început în 2014 și ar fi trebui să se termine în 2016. Firma care a câștigat licitația inițială a cerut rezilierea contractului și abia în 2020, lucrările au fost reluate, de societatea Secol, în urma unei a doua licitații.

Ministrul Transporturilor a fost luat pe nepregătite, azi, când jurnaliștii de la „Presa fără stăpâni” au scos la iveală că lucrările pe care le inspecta se fac ILEGAL. Redăm dialogul purtat:

„Reporter: – S-a prelungit contractul pentru această variantă ocolitoare?

Sorin Grindeanu: – Cu două luni, îmi spune domnul director?

-Reporter: – Două luni, asta însemnând?

– Reprezentant Secol: – Asta însemnând 15 octombrie anul acesta,dată care a trecut, dar suntem, în acest moment, în măsură să vă spunem, am avut o ședință chiar ieri, la Compania Națională de Drumuri și vom prelungi până la sfârșitul anului viitor, în jur de 28 noiembrie

Reporter: – Deci, azi nu există un contract?

– Reprez. Secol: În acest moment, nu! Dar noi ne continuăm lucrările, după cum vedeți

Rep: – Și cum lucrați?

Reprez Secol: – Se poate lucra, bineînțeles

Reporter: – Domnule ministru?!

Sorin Grindeanu: – Eu, să știți că evit să intru pe aceste proceduri, pentru că e treaba colegilor mei de la CNAIR

REP: – Doar ce a spus domul, că se lucrează fără un contract, adică fără o bază legală!

Sorin Grindeanu: – Ce vreau eu să vă spun, există de fiecare dată și cauze, care nu țin de slaba mobilizare a unei companii”

CONTINUAREA, AICI (de la minutul 2:06):

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here