Spitalul din Târgu Cărbunești, sufocat de datorii. 99% din buget, înghițit de salarii.

0
106

Spitalul din Târgu Cărbunești este aproape de colaps. Unitatea medicală are datorii de 1,2 milioane de euro. Conducerea spitalului spune că sumele cresc, de la o lună la alta, deoarece întregul buget al instituției este cheltuit pe salarii. Cheltuielile cu furnizorii sunt rostogolite continuu. Managerul unității, Sorin Mehedințu, amenință că se retrage din funcție. ”Suntem într-o situație foarte, foarte delicată, din punct de vedere financiar. 99% din bugetul spitalului intră în salarizare, în condițiile în care nouă ne mai lipsesc patru miliarde pentru furnizori, lună de lună. Asta înseamnă că, dăm salariile, rămânem cu 4 miliarde. Ne mai rămân cam 400 milioane (40.000 lei), mai achităm luna următoare iar și ne adâncim din ce în ce mai mult”, a declarat managerul. 

Mehedințu spune că, în momentul în care a preluat mandatul de manager, spitalul avea datorii de 20 miliarde, iar între timp, acestea s-au dublat. ”Sunt patruzeci și. Și vor merge și mai mult, pentru că, înainte, spitalele erau plătite la ce cheltuiau. Acum suntem plătiți pe un contract, acesta ne-a fost dat”, a mai spus managerul spitalului din Târgu Cărbunești.

Unitatea are 572 de angajați, un număr foarte mare pentru un spital orășenesc. Foarte mulți salariați au fost încadrați în perioada pandemiei, când autoritățile au permis angajări fără concursuri, unitatea de la Târgu Cărbunești fiind ”spital suport” Covid.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here