Știrbu l-a lovit pe Iordache, la interesele din CEO. „Nimeni nu discută, decât despre ce să facă la CEO. Cum să intre la CEO”. VIDEO

0
951

Fostul lider interimar al PNL Gorj, Gigel Știrbu, i-a dat o lovitură sub centură senatorului Ion Iordache, pe care l-a susținut să ajungă lider al filialei județene. În discursul final de la conferința de alegeri, ce a avut loc sâmbătă, parlamentarul de Olt a recunoscut că interesele politicienilor locali se învârt în jurul Complexului Energetic Oltenia și a criticat modul în care aceștia încearcă să ajungă să controleze compania, lucru pe care l-a făcut chiar Ion Iordache, încă de când a fost președinte ALDE Gorj. Noul lider al liberalilor gorjeni, Ion Iordache, a avut afaceri cu complexul, unul dintre contracte lăsându-se chiar cu un dosar penal. „Județul Gorj este poate singurul județ din România, care este sechestrat de grupuri de interese. Nimeni nu discută aici, decât despre ce să facă la CEO. Cum să intre la CEO. Și să intre știți de ce să intre. Am stat și eu de vorbă, în aceste câteva luni, pentru bunul mers al acestei construcții politice în acest județ. Nimeni n-a fost interesat în discuțiile cu mine, decât despre CEO. Cum facem cu CEO. Până să ajung aici, n-am înțeles ce este cu CEO. Ce-i CEO? Într-adevăr, este o instituție în care statul este majoritar și-așa mai departe. Nu, dragii mei! De 32 de ani, și eu vă spun pentru că de azi mă întorc la mine acasă, la Olt, CEO este o vacă de muls. Este o vacă de muls! Iar dv, în 2024, trebuie să spuneți lucrurile astea. Dacă nu era PNL, astăzi nu mai aveau ce să mulgă”, a spus, în finalul conferinței de alegeri de la PNL Gorj, Gigel Știrbu, necunoscând, probabil, strategiile lui Ion Iordache.
Actualul senator Ion Iordache a avut contracte de milioane de euro cu CEO, iar când funcțiile politice i-au permis, și-a impus apropiați în conducerea unității, cum Presa fără Stăpâni scria AICI.
și-a pus una dintre rude și un apropiat, membru de partid, membri în Consiliul de Supraveghere de la CEO, când conducea filiala ALDE Gorj, formațiune ce se afla, atunci, la guvernare, alături de PSD. Ulterior, și-a impus nepotul, Marius Dumitrașcu, în funcția de secretar de stat la Ministerul Energiei.
Chiar șeful CEO, Daniel Burlan, este membru în echipa lui Iordache, de la PNL Gorj. Mai mulți membri liberali, care ocupau funcții în complex, dar care făceau parte din aripa Dan Vîlceanu, au fost lăsați fără scaune, după ce Iordache a preluat conducerea, din umbră, a filialei PNL. Alți membri PNL, care ocupă diverse posturi în CEO au fost amenințați cu locurile de muncă, de către protectorii senatorului Ion Iordache.
Declarația lui Gigel Știrbu, la congresul PNL Gorj, în care l-a atacat, fără să-și dea seama, pe Ion Iordache, pe care l-a susținut pentru funcția de președinte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here