VIDEO. Zeci de mineri și energeticieni, la ușa Prefecturii. Legea pensiilor, discutată cu ușile închise. Șefii Casei de Pensii, băgați „prin spate”

0
1696

Discuțiile pe tema Legii 197, privind reducerea cu 13 ani a vârstei de pensionare pentru mineri și energeticieni, au început, la Prefectura Gorj. Întâlnirea, la care participă șeful Casei Naționale de Pensii, directoratul Complexului Oltenia, sindicaliști și parlamentari, se desfășoară cu ușile închise. Presa a fost scoasă din sală, iar transmisiunile celor prezenți au fost bruiate.

Întâlnirea care ar trebui să elucideze problemele pe Legea 197, între reprezentanții Casei Naționale de Pensii, administrația CEO și sindicate, a început, însă de la discuții au fost scoși jurnaliștii, deși prefectul de Gorj anunțase, inițial, că presa are acces în sală. Discuțiile au început cu o ușoară întârziere, deoarece șefii Casei de Pensii și cei ai CEO au fost duși în biroul prefectului Iulian Popescu, unde au avut loc discuții, înainte de întâlnirea cu sindicaliștii. La discuțiile din biroul prefectului a participat și șeful PNL Gorj, senatorul Ion Iordache, acesta fiind așezat, de altfel, la preziudiu, la ședință.
Reprezentanții sindicaliștilor au încercat să transmită live discuțiile, însă trasmisiunile au fost bruiate de aparatura SPP.
Deși jurnaliștii au fost scoși din sală, la discuții a fost lăsat secretarul PNL, Gabriela Târsu.

Câteva zeci de mineri și energeticieni așteaptă la ușa Prefecturii, neavând acces la discuțiile cu reprezentanții Casei de Pensii, care au fost introduși în clădire, pe o ușă laterală, ce dă în crtea interioară a instituției.
Oamenii sunt dezamăgiți de reacția politicienilor care gestionează această situație și spun că nu mai au încredere în guvernanții care țin blocată Legea 197, de doi ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here