A primit 6 decizii de pensionare, diferite. Fostul angajat CEO, în greva foamei la Casa de Pensii

2
502

Un fost angajat al Complexului Energetic Oltenia a intrat în greva foamei, în fața Casei Județene de Pensii, marți dimineața, după ce a primit șase decizii de pensionare, diferite. Problemele lui Nicolae Beșliu au început în urmă cu un an, când a depus cerere de pensionare, după 35 de ani, lucrați la Sucursala Turceni. Solicitarea a fost respinsă, a acționat în instanță și a mai lucrat câteva luni. A făcut o nouă solicitare de pensionare, care i-a fost aprobată de Casa de Pensii, însă decizia de pensionare l-a nemulțumit, motiv pentru care a cerut recalcularea pensiei. Între timp, instanța i-a dat câștig de cauză și a obligat Casa de Pensii să-i ia în calcul prima cerere, care fusese respinsă. 

În ultimul an, omul a primit șase decizii de pensionare, cu sume diferite și vechimi diferite. Diferența între pensiile din deciziile primite de Beșliu este și de 1.000 de lei. Fostul angajat a mai intrat în greva foamei, dar a renunțat, după ce reprezentanții Casei de Pensii i-au dat asigurări că problema lui va fi rezolvată.

”Data trecută m-au păcălit, că se rezolvă, că o să revizuiască dosarul și când mi-a venit decizia, mi-a venit cu pensia tot tăiată. Am câștigat un proces și mai am încă două. Sunt șase decizii de pensionare. Sumele sunt diferite, vechimea e diferită, niciuna nu bate cu cealaltă. Eu cred că le fac în bătaie de joc. Erau foarte ofticați, le i-am dat în judecată. Că nu trebuia, că nu le hotărăsc lor judecătorii și avocații cum să dea pensiile”, a povestit Nicolae Beșliu.

Reprezentanții Casei de Pensii Gorj spun că pensionarul a primit mai multe decizii, pentru că, după ce i s-a respins cerera de a ieși la pensie, pe care a contestat-o în instanță, a mai lucrat câteva luni, până i s-a emis o decizie favorabilă, dar, ulterior, instanța a obligat Casa de Pensii să calculeze pensionarea în funcție de prima cerere.

Un alt pensionar de la CEO a protestat luni, după ce instanța i-a dat câștig de cauză și a obligat Casa de Pensii să-i recalculeze, în baza legii 197. Bărbatului i-a fost dată, inițial, o decizie cu 400 de lei în plus, pe care a contestat-o și a intrat în greva foamei. Reprezentanții instituției au refăcut calculele, în timp ce omul stătea cu pancarta de gât, în curtea Casei de Pensii, iar calculele au generat o diferență de aproape 2.500 de lei, cât susținea protestatarul că i se ciuntise din pensie.

2 COMENTARII

  1. […] Problemele lui Nicolae Beșliu au început acum un an, când a depus prima cerere de pensionare, care a fost respinsă. El a acționat în instanță și a continuat să lucreze câteva luni. O nouă solicitare a fost aprobată de Casa de Pensii, dar decizia nu l-a mulțumit, așa că a cerut recalcularea pensiei. Între timp, instanța a dat câștig de cauză și a obligat Casa de Pensii să ia în calcul prima cerere, care fusese inițial respinsă, potrivit presafarastapan.ro. […]

  2. […] Problemele lui Nicolae Beșliu au început acum un an, când a depus prima cerere de pensionare, care a fost respinsă. El a acționat în instanță și a continuat să lucreze câteva luni. O nouă solicitare a fost aprobată de Casa de Pensii, dar decizia nu l-a mulțumit, așa că a cerut recalcularea pensiei. Între timp, instanța a dat câștig de cauză și a obligat Casa de Pensii să ia în calcul prima cerere, care fusese inițial respinsă, potrivit presafarastapan.ro. […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here