Senator: ALDE a fost tolerat de PSD

0
683

Atac dur al senatrului PSD, Scarlat Iriza, la adresa foștilor parteneri de guvernare. Parlamentarul a declarat că ALDE nu a fost de niciun ajutor PSD-ului, pentru formarea de majorități, ci „a fost tolerat de PSD”.

Ruperea alianței cu ALDE nu pune în pericol majoritățile pe care PSD le are în consiliile locale și în consiliul județean. O spune senatorul PSD, Scarlat Iriza, care susține că social-democrații nu s-au bazat pe formațiunea lui Călin Popescu Tăriceanu, în plan local, unde majoritatea este formată cu PSRO-ul lui Mircea Geoană. „La consiliul județean, noi facem majoritate cu PSRO-ul, iar la consiliul municipal, tot cu PSRO-ul. Deci, ALDE, la Gorj, a fost tolerat de PSD. În rest, mai sunt majorități pe la comune. Ieșirea de la guvernare, pe noi nu ne-a afectat deloc, la Gorj. Nu contează ALDE în structurile locale”, a declarat Scarlat Iriza.

Senatorul de Gorj „arată pisica” foștilor parteneri de alianță, cărora le transmite că le poate fi luat postul de vicepreședinte al Consiliului Județean Gorj, ocupat acum de un membru ALDE. Scarlat Iriza spune că fotoliul de vice poate fi dat reprezentanților PSRO sau poate fi menținut de actualul ocupant, Vasile Muja, exclus din ALDE, care își pregătește înscrierea în PSD. „PSD poate să aibă și al doilea vicepreședinte la Consiliul Județean. Poate fi dat și PSRO, pentru că noi cu ei facem majoritate absolută. Dar nu se știe dacă Muja nu și-a făcut actele, ca să treacă la PSD, că pe el l-au exclus din ALDE”, a mai afirmat senatorul Scarlat Iriza.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here