Noul secretar de stat la Interne – teren cadou de la stat și contracte din bani publici

0
2577

Nou promovat secretar de stat în Ministerul de Interne, băiatul de casă al PSD, Ciprian Florescu, s-a îmbogățit brusc, în ultimii ani, de când partidul l-a pus în funcții publice. Fost prefect de Gorj, acesta este beneficiarul unui teren, primit gratuit de la Primăria Târgu Jiu, în timpul mandatului actualului senator, Florin Cârciumaru, care îi era șef la partid. Terenul a fost acordat soției lui Florescu, care a încasat sute de milioane de lei, de la primăriile din județ, prin firma personală.

Fostul prefect de Gorj, numit secretar de stat în Ministerul de Interne, este un protejat al PSD, care s-a bucurat de beneficii, acordate cu dărnicie de liderii de partid. Ciprian Florescu a avansat rapid, în ultimii ani, ajungând, din purtător de cuvânt al PSD, prefect al județului. Și declarația de avere a acestuia s-a umplut, de când a început să ocupe posturi în instituții publice. Fost jurnalist, la un pot local de televiziune, Florescu a fost plătit, câțiva ani, de PSD, unde s-a ocupat de comunicare și unde președinte executiv era Ion Călinoiu, fostul baron de Gorj și nașul lui Florescu. În 2008, a ajuns consilier județean, pe listele PSD, iar în 2012, era susținut vicepreședinte al Consiliului Județean Gorj. După „debarcarea” nașului, lăsat de instanță fără scaun, a ajuns și președinte al instituției. În 2017, a ajuns prefect de Gorj, calitate în care s-a remarcat doar printr-o decizie controversată, prin care a interzis accesul presei în instituție și al persoanelor care nu poartă haine ce să acopere suficient corpul.

Nici soția acestuia nu a rămas un simplu angajat, ci a ajuns directoare la Palatul Copiilor din Târgu Jiu.

Dacă în 2008, când ajungea consilier județean, declarația de avere a lui Ciprian Florescu era goală, fiind barate aproape toate categoriile, în ultimii doi ani, formularul cu bunuri și venituri a devenit neîncăpător. Noul secretar de stat a „făcut rost” de două terenuri în municipiul Târgu Jiu, de un apartament, de un spațiu comercial și de un autoturism.

Foto: Declarație de avere 2008               Foto2: Declarație de avere 2018

Nevasta, abonată la contracte cu statul

Familia Florescu a primit un teren gratuit, acordat de Primăria Târgu Jiu, condusă la vremea respectivă de Florin Cârciumaru, actual senator, care a fost șeful pe linie de partid, al lui Ciprian. Terenul, situat într-o zonă în care s-a dezvoltat, în ultimii ani, un cartier rezidențial, a fost acordat pe numele nevestei, Codruța Florescu. Soția era profesor la Palatul Copiilor și referent la Ansamblul „Doina Gorjului”. Între timp, încadrările s-au schimbat, pentru consoartă, pe măsură ce funcțiile soțului erau tot mai înalte. Din referent, a ajuns psiholog la ansamblu, ca apoi să fie directoare la Palatul Copiilor. În paralel, Codruța Florescu a încheiat contracte cu numeroase primării din județ, chiar în perioada în care bărbatul ei conducea Consiliul Județean, ca vicepreședinte, iar apoi ca prefect. În declarația de avere din 2018, apare o sumă consistentă, pe care „doamna prefect” a încasat-o din dividende, la propria firmă, SC Cultadalis-Mar SRL. 110.200 lei, din evenimente cultural-artistice, i-au intrat în buzunar Codruței Florescu, la care se adaugă alte sume, din drepturi de proprietate intelectuală.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here