Fina președintelui CJ, angajată juristă la spital

0
4264

Fina președintelui Consiliului Județean Gorj a fost angajată la Spitalul Județean Târgu Jiu, unde controlul dispus de minister a scos la iveală numeroase neregului, însă raportul este ținut secret de șeful de la județ. Candidata a concurat singură pe postul scos chiar la instituția condusă de prietenul soțului.

În timp ce problemele descoperite de Corpul de Control al ministrului Sănătății, la Spitalul Județean Târgu Jiu, sunt ținute la secret, în instituția condusă de Gigel Capotă, curg angajările dubioase. Fina președintelui Consiliului Județean, Cosmin Popescu, o juristă ținută în posturi de șef, în ultimii ani, la Complexul Energetic Oltenia, a fost angajată la spital. Nevasta fostului șef al Gărzii Financiare, Gabriel Ninu, prieten cu directorul spitalului, și el fost șef la Gardă, a participat singură la concursul scos pentru unitatea medicală. Carmen Ninu a fost încadrată consilier juridic 1A, la Serviciul Managementul Calității Serviciilor Medicale, deși salariul este unul inferior celui pe care îl încasa de la CEO și a rămas și fără funcție. Surse din companie spun, însă, că jurista primită cu plecăciuni de către directorul Gigel Capotă, la spital, era unul dintre juriștii mediocri ai unității energetice, având cele mai puține dosare, în care reprezenta societatea în instanță. Șefa de la Juridic era depășită cu peste 100%, ca număr de dosare, de propriii subalterni, care nu au suficiente „propte” politice, pentru a ocupa posturile de conducere, în care a fost plantată fina președintelui de la județ. Șefia nu a ajutat-o, însă, profesional, dosarele dificile ale companiei energetice dându-i dureri de cap atât de mari, că a lăsat baltă și salariul mare și funcția și a plecat în ograda păstorită de prietenul soțului.

Capotă, acest Gigel Frone de la spital

Managerul Spitalului Județean Târgu Jiu, susținut politic de PSD, pentru postul de conducere, pe care a dat, unterior, un concurs, a fost umilit de ministrul Sănătății, care a declarat, după o vizită inopinată în unitatea sanitară, că va propune retragerea acreditării. Sorina Pintea a trimis corpul de control la Târgu Jiu, însă raportul întocmit de echipa de verificare este ținut „la secret” de chiar nașul noii juriste angajate de Gigel Capotă. Directorul unității medicale a mai fost în centrul unor scandaluri, unul dintre cele mai mediatizate fiind generat de fiica vitregă, angajată și ea în spital, la Psihiatrie, unde a filmat pacienți fără discernământ, în timp ce se pipăiau. Subalterna din familie a fost sancționată simbolic, iar Gigel a continuat să cânte țanțoș, în ograda sanitară, unde mai are angajați și alți foști colegi de la Garda Financiară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here