Fost ministru al Sănătății: ”Cumperi echipamentul și 10% îi iei acăsică, în pungă. Corupție pe pâine”/ VIDEO

1
263

Fostul munistru al Sănătății, Vlad Voiculescu, a catalogat ca ridicolă explicația conducerii Spitalului Județean de la Târgu Jiu, în urma avariei de luni, care a lăsat unitatea fără curent electric. Șeful unității medicale gorjene a declarat presei că de vină a fost un scurtcircuit la un cablu subteran. Avaria nu este prima, în ultimele luni fiind înregistrate numeroase astfel de incidente, deși clădirea este una reabilitată recent.
Voiculescu a declarat, într-o conferință de presă, la Târgu Jiu, că în sistemul de sănătate s-a implementat un sistem generalizat de corupție, în care se fură din banii publici, prin intermediul contractelor de achiziții, care sunt ușor de manipulat. ”Dacă vorbim de orice de orice tip de infrastructură în țara asta sau strict despre spitalul din Târgu Jiu, cauzele sunt aceleași, tot timpul: licitații făcute, cel mai probabil, cu șpagă de 5%-10% și este incredibil cât se fură în Sănătate, de la lucrări de construcții, la echipamente. Puteți să vă uitați pe dosarul fostului director de la ASSMB și să vedeți cum îi explică că cele mai bune contracte sunt achizițiile de echipamente, pentru că acolo iei imediat banul. Se cumpără echipamentul și 10% îi iei acăsică, în pungă. De obicei, cel care ia pungă are 0,5%. Deci 0,5% e un alt Gigel, care plimbă punga și după aia, restul până la 10% se duce la băiatul care aranjează licitația. Asta se întâmplă în spitale, asta se întâmplă în foarte multe instituții publice”, a spus fostul ministru al Sănătății, la Târgu Jiu.

1 COMENTARIU

  1. Este de neconceput cat de normalizata este coruptia in sistemul de sanatate din Romania. Ca fost ministru al Sanatatii, Vlad Voiculescu a facut publice informatiile socante despre modul in care se fura din banii publici prin contracte de achizitii in spitalele din tara. Este de-a dreptul ridicola explicatia conducerii Spitalului Judetean din Targu Jiu, care incearca sa scape de responsabilitate in cazul avariilor repetate de curent. Din pacate, aceste situatii nu sunt izolate, ci se intampla cu regularitate in spitalele romanesti, desi au fost reabilitate recent. Este timpul ca autoritatile sa ia masuri ferme impotriva coruptiei si sa asigure buna functionare a sistemului de sanatate, pentru binele pacientilor si al intregii societati.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here