Minerii, prinși între vulpile de sindicat și uliii politici

0
2118

Minerii de la Complexul Oltenia, ăia murdari de noroi pe cizmele de cauciuc, luați mereu de proști și folosiți de diverse grupuri, să-și facă interesele, s-au săturat. Și au pus lopata-n cui. Și asta i-a trezit pe șefii cei halapi, care până acum i-au văzut pe mineri, ca cel mult niște cenușăreșe murdare, care munceau în orice condiții, pentru ei, băieții deștepți, transformați în manageri privați, de bagheta magică a PSD-ALDE. Acești șmecheri, ajunși la ciolan cu ajutorul prietenilor politici, cărora a trebuit să le arate recunoștința și să le întoarcă niște favoruri, trebuie să mai taie acum de pe listă și să le dea și lor, minerilor. Povestea a ajuns până la capitală, la cel dintâi băiat deștept din minister, care i-a chemat la un fel de judecată țigănească. Doar că, la judecata asta, participă trimișii minerilor, de fapt, băieții deștepți de la sindicate, care de vreo doi ani au uitat să mai apere drepturile ortacilor, după ce directoratul i-a invitat la masă și le-a oferit câte un os numai bun de ros, iar ei nu au mai vrut să ridice capul din farfurie. Și au avut motiv să rămână așa: primesc salarii nesimțite, pentru posturile oferite de partenerii din conducere, iar pe deasupra și-au angajat și plozii.

Ca și când ipocrizia nu era suficientă, au apărut imediat și niște bocitoare politice, care au început să plângă de mila bieților mineri, care muncesc în noroi, pe salarii de mizerie. Și au plâns amarnic și nu pe înfundate. Au jelit pe facebook, să vadă lumea că le pasă. Bocitoarele astea nu sunt decât niște nesimțiți politici, care profită și ei, de protestele ce îi pot costa scump pe mineri. Nesimțiții politici, care ani de zile s-au înfruptat din banii CEO, fac acum pe îngijorații pentru situația din cariere, situație care este la fel de ani buni, dar pe care nu au văzut-o, cât timp le-au intrat miliarde în conturi, de la companie. Printre versurile de jale, își introduc și obsesiile: să plece Boza. Dacă nu l-ați recunoscut, e Ion Iordache, buldozeristul devenit baron de Turceni și care nu a putut să nu profite de situație și să mai încerce o dată să spună că trebuie să plece de la CEO, omul pus în funcție de șefii lui de partid, care conduc și Ministerul Energiei. De ce să plece Boza? Pentru că l-a cunoscut cândva, când Boza conducea o firmă privată, ce a avut afaceri în Turceniul pe care Iordache îl consideră tărâmul lui, unde i-a făcut niște favoruri, pe care se aștepta să i le întoarcă acum, că tot e manager la CEO.

Baroane, sigur ceri și demisia ministrului Energiei, pus de ALDE-le tău, pentru că este inutil și să ceri și demisia șeful tău de partid, Tăriceanu, că e anchetat penal și a tuturor incompetenților puși în funcții de ALDE, doar pentru că sunt membri de partid sau protejați. Sau nu?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here