Senatorul Iordache cere instanței să INTERZICĂ jurnaliștilor să mai scrie despre el. Vrea să fie șterse din presă, informații care nu-i plac

0
1227

Senatorul Ion Iordache, președintele PNL Gorj, a început un demers ostentativ împotriva libertății cuvântului. Parlamentarul a formulat două acțiuni în instanță, la Tribunalul Gorj, prin care cere magistraților să interzică jurnaliștilor să mai publice materiale care lui nu-i plac.

Într-un prim dosar, parlamentarul liberal a dat în judecată mai multe persoane, printre care și subsemnata, Irina Stoian, cerând daune, pe motiv că materiale publicate de presafarastapani.ro îi afectează imaginea.
Într-o a doua acțiune, o cerere de ordonanță președințială, solicită instanței să mă oblige să nu mai scriu articole despre el, că îi afectez imaginea și reputația. În care a investit mult și care poate fi construită pe o minciună: minciuna că Ion Iordache ar fi capabil să facă legi pentru statul român, el neînțelegând drepturi fundamentale. Un fost buldozerist, care nu a fost niciodată la un concurs și spune că a dobândit, într-un timp scurt, o avere imensă, din muncă cinstită. Adică din afaceri cu statul, date de Primăria Turceni, pe care a și condus-o, de alte primării conduse de politicieni subordonați politic lui Iordache și de alte instituții publice.
Presafarastapani.ro, platformă pe care o dețin, a publicat, în ultimii ani, anchete de presă, despre modul de folosire a banilor publici, a influențelor politicienilor și afaceriștilor, despre tranzacții cu terenuri și bunuri ale statului, despre corupția din instituțiile publice. Adică subiecte de interes public, ceea ce presa are obligația să trateze.
Persoană publică, Ion Iordache a făcut obiectul unor dezvăluiri, precum ACEASTA, ACEASTA, ACEASTA, ACEASTA, ACEASTA, ACEASTA etc.
Mare parte a investigațiilor presafarastapani.ro a fost preluată de presa națională, care l-a catalogat pe Ion Iordache, drept ”senatorul 2 județe”, dată fiind întinderea averii și a afacerilor familiei acestuia.
Ceea ce cere senatorul PNL instanței, să-i fie admis pe calea ordonanței președințiale, este să-mi interzică mie, Irina Stoian, ca jurnalist, să-mi exercit profesia, în ceea ce-l privește, adică să nu mai public articole despre el, care lui nu-i sunt pe plac, deși expun informații de interes public, adică să nu mai scriu adevărul despre afacerile lui sau ale familiei lui din bani publici, despre influențele pe care le exercită, strategiile politice, oamenii puși în funcții, presiunile pe care le face, ingerințele în instituții și societăți ale statului.

De asemenea, cere ca materiale publicate de presafarastapani.ro să fie șterse, pentru a nu mai putea fi citite. Și vrea ca aceste interdicții să fie impuse până la soluționarea dosarului de fond, adică atât cât s-ar întinde un proces, pe care îl duce cu avocați din alte județe, cunoscuți pentru onorariile pe care nu și le permit cetățenii de rând.
”Să nu mai furnizeze în presa scrisă și în mass media sau în mediul online nicio informație referitoare la reclamant, de natură să îl defăimeze sau să îl denigreze ori de altă natură care să îi aducă prejudicii de imagine, indiferent de modalitatea în care se face furnizarea de informații”, este una din solicitările lui Ion Iordache, adresate instanței.
Senator în Parlamentul României, Ion Iordache încearcă să închidă gura presei cu metehne dictatoriale, pe care le exercită în partid (de unde și din care cauză pleacă membri constant) și la moșia de la Turceni, unde deține și firmele în care este recunoscut ca ”dom’ președinte”.
Despre rostul și rolul presei, pe care Iordache fie nu le înțelege, fie nu le acceptă, am vorbit AICI:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here