OFICIAL! Spitalul Tg Jiu a confirmat achiziția de hârtie igienică de 1 MILION EURO. Capotă a mințit

1
20933

Managerul Spitalului Județean Târgu Jiu, Gigel Capotă, a mințit, atunci când a susținut că achiziția de un milion de euro, pentru hârtie igienică este o eroare a sistemului de achiziții electronice. Reprezentanții SEAP au confirmat, pentru Presa fără Stăpâni, că cifrele au fost introduse în sistem chiar de reprezentanții spitalului, care au și confirmat suma finală a tranzacției.

Achiziția de hârtie igienică de un milion de euro, făcută de Spitalul Județean Târgu Jiu, prin sistemul de licitații, a fost confirmată de reprezentanții platformei de achiziții electronice. În luna martie, instituția medicală manageriată de Gigel Capotă perfecta o tranzacție cu o firmă locală, de la care accepta să cumpere hârtie igienică și role de prosoape, în sumă totală de 4.725.000 lei, adică un milion de euro. După ce informația a fost publicată în presă, conducerea spitalului a negat că a existat o procedură cu această valoare, deși jurnaliștii au postat imagini cu print-screen-uri ale etapei finale a achiziției. Presa fără stăpâni scria aici, despre procedura făcută de spitalul județean, condus de Gigel Capotă.

 

 

Ulterior, directorul unității a dat un drept la replică, prin care mințea că „a fost o eroare a SEAP” (Sistemul Electronic de Achiziții Publice). Într-un răspuns la o cerere de furnizare a unor informații publice, reprezentanții SEAP îl contrazic pe managerul spitalului din Târgu Jiu, care se spălase pe mâini de achiziția urât miroasitoare și confirmă faptul că datele achiziției, efectuate prin intermediul platformei online, au fost introduse de vânzător, respectiv firma Tip Lux și de cumpărător, respectiv Spitalul Județean Târgu Jiu, care a confirmat valoarea.

RĂSPUNS OFICIAL SEAP

„Cantitatea solicitata de autoritatea contractanta si acceptata de operatorul economic, este de 1500 bucati. Pretul propus de autoritate este de 2.10 lei/bucata, iar cel de catalog al operatorului economic este de 3150 RON. Mentionam ca atribuirea achizitiei directe se realizeaza de catre autoritatea contractanta care ar trebui inainte de finalizare sa verifice pretul de vanzare (daca este corect sau nu). In cazul de fata pretul de vanzare raportat la unitatea de masura este 3150 lei. Prin urmare, 3150 lei x 1500 buc = 4.725.000 lei. Avand in vedere cele mentionate mai sus, precizam ca Sistemul Electronic de Achizitii Publice a calculat corect valoarea achizitiei directe”, se arată în răspunsul primit de Presa fără Stăpâni.

Gigel Capotă, managerul susținut de PSD la Spitalul Județean din Tg Jiu, a mințit și consilierii județeni, în urmă cu o săptămână, când a fost prezent la ședința lunară, cărora le-a spus că a publicat o erată pe SEAP, la licitația controversată. În realitate, erata nu exista, iar suma achiziției rămăsese aceeași, 4.725.000 lei, adică un milion de euro.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here