Pană de curent la Chirurgia Spitalului Județean Târgu Jiu. ”S-a întâmplat de două ori, cu pacienți pe masa de operații”

0
150

Situație abominabilă, la Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu. Două pene de curent s-au întâmplat în această dimineață, în Secția Chirurgie, unde medicii aveau pacienți în blocul operator. Penele de curent nu sunt primele, la unitatea medicală aflată în reabilitare. Încă de anul trecut, personalul medical a acuzat că au loc, în mod repetat, întreruperi de energie, care afectează actul medical.

Chirurgul Claudiu Soare este singurul medic al spitalului, care a îndrăznit să facă publică situația anormală și a acuzat că viața pacienților este pusă în pericol. Medicul a trimis un mesaj și pe grupul Consiliului Județean, instituție care are în administrare spitalul de la Târgu Jiu, cerând explicații, pe care spune că nu le-a primit de la managerul unității, Dumitru Vienescu, care l-a trimis la electrician.

”Suntem iarăși în situația de a pune în pericol viața pacienților din SJU prin faptul că spitalul rămâne fără curent, într-un mod cu totul aleatoriu, așa cum s-a întâmplat și astăzi de două ori, cu pacienți pe masa de operații, în timpul intervențiilor chirurgicale. Am solicitat managerului să ne spună în scris dacă putem continua activitatea operatoriu și ni s-a recomandat să luăm legătura cu instalatorul. Poate cineva din Comisia de Sănătate să ne ajute cu un răspuns?”, a fost mesajul chirurgului, trimis consilierilor județeni.

Contactat, Vienescu a confirmat că secția este în beznă și spune că nu are o explicație pentru problemele repetate cu rețeaua electrică a spitalului, probleme care au apărut după lucrările de reabilitare, spun angajații. ”Nici eu nu știu ce se întâmplă. Până acum se lua curentul în tot spitalul, acum înțeleg că este vorba doar de un etaj, o singură sală de operații. Înțeleg că pică o siguranță din tabloul electric, de-aia sunt oamenii acolo, să vedem de ce siguranța sare din tabloul electric”, a declarat managerul Dumitru Vienescu.

Declarația completă, aici:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here