Primar, după discuții cu șefii CEO: ”Peste trei luni, vor mai pleca și alții”

0
3740

Restructurările de la Complexul Energetic Oltenia continuă. Au confirmat șefii companiei, miercuri după amiază, când au avut o întâlnire cu un grup format din prefectul de Gorj, doi primari și un parlamentar. Aceștia au vrut să afle care este situația celor 124 de salariați pe perioadă determinată, ale căror contracte de muncă nu au mai fost prelungite de la 1 iulie.  Dintre cei rămași fără slujbe, aproximativ 30 au intrat de luni în greva foamei, în fața companiei, acuzând că selecția a fost făcută preferențial și nu s-a ținut cont de criteriile anunțate dinainte de CEO. Reprezentanții companiei au aflat și ei că șefii din subunități au pus pe liste oameni, după preferințe și au anunțat că va fi făcută o analiză a modului în care s-au făcut evaluările. Ultimul grup care a purtat discuții cu conducerea Complexului nu a reușit să obțină menținerea numărului de angajați. Chiar dacă unii dintre cei rămași fără contracte vor fi reîncadrați, vor fi trimiși acasă alții. A confirmat primarul comunei Cătune, Florinel Țuilă, care a participat la discuțiile din sediul CEO, miercuri după amiază. Edilul a mai spus că directorii companiei le-au transmis că va mai urma un val de restructurări în acest an. ”Îi evaluează pe ei și trebuie să plece alții. Peste trei luni, pleacă alții. Ni se spuse clar, că peste trei luni, vor mai pleca alții, urmează alt rând”, a spus Țuilă, la ieșirea de la discuții.

De altfel, conducerea CEO a transmis, printr-un comunicat de presă, că măsura face parte din planul de restructurare a companiei, care prevede reduceri de personal și închideri de capacități. Conform planului de restructurare publicat pe site-ul societății, în acest an, numărul de personal trebuie diminuat la 6.744, iar anul viitor, în 2025, ar trebui să mai rămână 5.065 de salariați.

Planul de restructurare nu poate fi modificat, doar în urma unor renegocieri cu Comisia Europeană. Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a declarat, în urmă cu un an, că va demara discuții cu instituția europeană, însă a spus că a fost comandat un studiu de adecvanță, care este făcut de Transelectrica și un organism de specialitate al Comisiei, Entenso, studiu despre care nu s-a mai spus nimic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here