VIDEO/ Condescu: Viitorul Pandurii e un plagiat. Sarcină nu a respectat niciodată metodele ortodoxe”

0
1107

Marin Codescu acuză complicități, din partea Federației Române de Fotbal, care a acceptat schimbarea numelui echipei controlate de Nicolae Sarcină și îl incriminează pe afacerist că folosește “metode neortodoxe”, pentru a deveni patron în fotbal. La primul meci, după ce a schimbat denumirea clubului, din Energeticianul, în Viitorul Pandurii, jucătorii lui Sarcină au purtat echipament în culorile trupei de la Târgu Jiu, Pandurii Lignitul, iar pe emblemă, schimbată și ea, vizibil era scris doar “Pandurii”, ceea ce a creat indignare din partea suporterilor gorjeni. 

ACS Energeticianul, fostă ACS Şirineasa, a fost rebotezată, săptămâna trecută și se numește ACS Viitorul Pandurii Târgu Jiu. FRF a aprobat miercuri, 31 iulie, schimbarea denumirii echipei conduse din umbră de omul de afaceri Nicolae Sarcină, într-o ședință de urgență. Nou-botezata echipă a pătruns direct în Liga a II-a, după retragerea Luceafărului Oradea, condusă din umbră tot de afaceristul Sarcină. “Surprinzător pentru mine e că a furat și membrii noștri fondatori, atât Consiliul Județean, cât și Consiliul Local. El este un om de afaceri, care niciodată nu a respectat metodele ortodoxe, deși spune că are multă credință. Este slăbiciunea celor care i-au dat curaj, în acest sens”, a declarat Marin Condescu.

Asociații Pandurii Tg Jiu – “împrumutați” cu japca de “Pandurii” lui Sarcină

La meciul disputat pe stadionul de la Severin, echipa nou botezată a folosit, pe tricouri, denumirea Primăriei, a Consiliului Local Târgu Jiu și a Consiliului Județean Gorj, care sunt asociații Clubului Pandurii Lignitul Tg Jiu. Reprezentanții celor trei autorități, “împrumutate cu japca” de echipa lui Sarcină, au negat că și-ar fi dat acordul în acest sensd. Ba mai mult,  pentru a întări ideea furtului de identitate, pe emblema echipei foste Energeticianul, foste Șirineasa, culorile alb-roșu au fost înlocuite cu alb-albastru (nuanțele echipei de la Târgu Jiu) și a fost scris cu litere de-o șchioapă “Pandurii”, cuvântul “viitorul” nefiind vizibil. Condescu susține că echipa fostă Șirineasa, fostă Energeticianul, ajunsă Viitorul Pandurii, este un plagiat, acceptat de Federația Română de Fotbal. Marin Condescu spune că Pandurii Lignitul Tg Jiu a formulat contestații și ridică un semn de întrebare și asupra administratorului judiciar, care ar fi trebuit să facă demersurile pentru redresarea clubului intrat în insolvență, dar care s-a limitat la a vinde parcul auto și bunuri imobile ale acestuia.

“Există mai multe complicități”

Marin Condescu acuză autoritățile, că s-a ajuns la această confuzie. “Asta ne duce cu gândul că există mai multe complicități, în aceste demersuri, din punctul meu de vedere, care n-au nicio finalitate. Acum, prin acest plagiat, vrea să inducă oamenii care nu știu ce se întâmplă. Vina este și a Federației (de Fotbal – n.r.), care într-un comitet de urgență, alcătuit din 3 membri, dintre care unul, domnul Iorgulescu, președintele LPF, spune că nici nu a știut de această întrunire și nici nu a fost prezent, a aprobat schimbarea denumirii în fiecare an. Dar nu aveau voie să producă această confuzie. Al doilea element, și tot de la FRF, Energeticianul, ca și Pandurii Lignitul Tg Jiu, nu avea voie să facă transferuri în această vară. Cum, cu trei zile înainte de începerea campionatului, a transfertat jucătorii de la Oradea? Sau clubul din Oradea e atât de puternic, de cedează gratuit toți jucătorii, către Egergeticianul? Sunt multe probleme, care cred că se vor rezolva”, a declarat Marin Condescu.

Un aspect netranșat, încă este faptul că administratorul special, Marin Golea, are relații de rudenie cu Nicolae Sarcină și ginerele acestuia, Alin Zgripcea, prin care conduce Viitorul Pandurii, fostă Energeticianul, fostă Șirineasa. De menționat că în 2016, Nicolae Sarcină a înregistrat la OSIM, denumirea Pandurii, fără ca șefii clubului, puși de PSD, la acea vreme, să se opună.

Întreaga declarație a lui Marin Condescu o puteți urmări aici:

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here