VIDEO/ Orban, despre Gorj: Județ jefuit, de 30 de ani, de un clan semi-mafiot

0
173

Fostul premier, Ludovic Orban, a acuzat politicienii care s-au succedat la conducerea județului Gorj, că nu au făcut nimic pentru oameni, ci doar s-au îmbogățit. Prezent la Târgu Jiu, la lansarea candidaților Alianței Dreapta Unită (ADU), Orban a criticat PSD, pentru investițiile nefinalizate de ani de zile și a catalogat grupurile politice care au deținut puterea locală, drept ”clan semi-mafiot”.

”Cum este posibil ca acest județ să fie sufocat, vămuit, jefuit, de peste 30 de ani, de un clan semi-mafiot, care a început cu Mischie, a continuat cu Ponta, acum continuă cu fețele crae, zic ei, sunt mai vandabile, dar de fapt au aceleași practici, care, de fapt, n-au făcut mai nimic pentru gorjeni, în schimb s-au îmbogățit cu nesimțire. Pe spinarea locuitorilor județului Gorj”, a declarat Orban, care a amintit de centura neterminată a Târgu Jiului, drumul Scoarța – Pitești, care trebuia modernizat de 13 ani și Transalpina.

Președintele Forței Dreptei a mai afirmat, la conferința de presă, care a precedat lansarea candidaților, că drumul expres și programul de restructurare a CEO sunt eșecuri. Orban a spus că programul de Tranziție Justă nu își atinge obiectivul, de a crea alternative la închiderea grupurilor pe bază de cărbune. ”Vă spun că lucrurile nu merg cum trebuie. Și în afară că sunt câțiva, care au obținut niște contrăcțele, realitatea este că nu își atinge obiectivul pentru care a fost gândit și anume să creeze economie alternativă, care să creeze cu adevărat locuri de muncă viabile și bine plătite pentru locuitorii din Gorj, care în urma procesului de restructurare, ca urmare a decarbonării, își vor pierde locurile de muncă”, a spus Ludovic Orban.

”La ce-i trebuie lui Iordache presedinția CJ? Ca să intre în conflict de interese?”

Orban l-a ”altoit” și pe Ion Iordache, pe care l-a pus președinte al filialei din Gorj a Forței Dreptei, însă acesta a plecat la PNL, partid care îi oferea șansa unui nou mandat de parlamentar. Fostul preșier a spus că actualul șef al liberalilor ar intra în conflict de interese, dacă ar ajunge la conducerea Consiliului Județean, instituție cu care firma fiului său are contracte. ”PNL = cu PSD. Imi pun asa intrebarea: La ce-i trebuie lui Iordache presedinția Consiliului Judetean? Că el e bine, mersi. Are un contract din care încasează zeci de milioane de euro anual, cu presedinte de consiliu judetean PSD, la ce-i mai trebuie sa se duca el presedinte de consiliu județean, ca să intre în conflict de interese? Îi merge suficient de bine cu președintele de consiliu judetean de la PSD, să nu cumva să votați cu el, că el e un candidat iepure. Lui ii merge foarte bine cu PSD”.

Și primarul Târgu Jiului a intrat în colimatorul fostului lider al PNL. Ludovic Orban a spus că Marcel Romanescu, cel care i-a cerut demisia când era premier, l-a dezamăgit cu înscrierea în PSD: ”Din pacate, m-a dezamagit pe mine, sunt convins ca i-a dezamagit pe foarte multi locuitori din Targu-Jiu”. Când i s-a amintit de episodul în care Romanescu i-a cerut demisia, Orban a spus că și el îi cere acum demisia.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here