DIAN POPESCU, LIDER ILEGAL. NU MAI E MEMBRU PNL

0
643
Liderul vechiului PNL Gorj este suspendat de drept din partid, conform statutului, din cauza condamnării penale pe care a suferit-o. Pradoxal, Dian Popescu este menținut ilegal copreședinte al noii formațiuni. Miza sunt alegerile de la șefia centrală, proces la care candidații au nevoie de fiecare vot, nemaicontând că statutul celui care votează este de penal.
Promisiunile de campanie ale opoziției, în care au picat mulți români, sunt “coafate” acum, de liberali, care încearcă să le scape pielea penalilor, de care jurau să se lepede, ca să curețe politica românească. Obiectivul de campanie este acum o piatră de gâtul opoziției, ce și-a atins obiectivul: de a-și pune candidatul la președinția țării. Politica altfel, debarasarea de corupți, baroni și alte lichele sunt istorie recentă. În Gorj, un personaj cu o condamnare penală conduce structura liberală, iar șefii de la centru îl iau în brațe și-l țin strâns, de teamă să nu-i scape votul. Dian Popescu, condamnat de Înalta Curte de Casație și Justiție la cinci luni de închisoare cu suspendare, pentru complicitate la abuz în serviciu, este liderul care face jocurile politice în Gorj și care, ca parlamentar, face legi, care să ne ghideze de noi.
Conform statutului noului PNL, fluturat pe sub nasul alegătorilor în campanie, Dian Popescu și-a pierdut calitatea de membru al partidului. Al. (4) al art. 22, ce stabilește „Pierderea calității de membru”, prevede că „persoana condamnată penal este suspendată de drept din calitatea de membru PNL”.
Senatorul Dian Popescu a fost administrator, alături de fratele lui, la firma Maserati SRL Țicleni, cu care a obținut un contract la una din primăriile conduse de subalternul său pe linie politică, Florin Pavel, pentru lucrări de proiectare și execuție a unei baze sportive, pentru care s-au alocat 650.000 lei, lucrări care ar fi trebuit finalizate în 2009, dar care au început în 2012, când organele de anchetă au început verificările. Anchetatorii i-au acuzat atunci pe cei doi frați asociați în afaceri, de complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice și uz de fals, după ce documentele de care s-au folosit frații Popescu, pentru a justifica încasarea banilor, au fost declarate false. Senatorul Dian Popescu a fost acuzat și de dare de mită, către primarul comunei Peștișani, unde trebuia efectuată lucrarea. În dosarul liderului liberal au mai fost judecați și un om de afaceri din Târgu Jiu, Dan Floarea, dar și un secretar de stat. După doi ani de judecată și șase amânări la pronunțarea sentinței, Dian Popescu a fost condamnat la cinci luni cu suspendare.
În altă ordine de idei, copreședintele PNL de la Gorj, Dian Popescu, ocupă ilegal funcția, ceea ce înseamnă că orice act semnat de acesta este nul.
Strategia prin care PNL îl protejează pe copreședintele de la Gorj, condamnat în primă instanță, este, dincolo de afrontul la adresa justiției, o încercare de a interpreta statutul. Liberalii invocă prezumția de nevinovăție a senatorului deja condamnat, în condițiile în care o instanță a stabilit culpa și o pedeapsă, pentru Dian Popescu, cel care, în urmă cu doi ani, era reținut, împreună cu fratele, pentru infracțiuni cu banii statului. Reprezentanții partidului care îl țin în brațe încurcă voit articolele ce stabilesc situațiile de pierdere a calității de membru. Dian Popescu și gașca ce-l susține face trimitere la cazurile de „radiere” și „excludere”, în care condiția este ca sentința să fie definitivă. Ignoră, însă, alineatul 4, prezentat mai sus, care impune suspendarea în urma unei condamnări penale, fără a impune condiția ca aceasta să fie definitivă. Mai mult, gașca de bocitoare merge atât de departe, încât invocă nesimțita prezumție că justiția este nedreaptă și l-a condamnat abuziv sau dintr-o eroare. Declarația secretarului general al PNL, Marian Petrache, demonstrează că șefii liberalilor fie nu cunosc statutul, fie îl „lucrează” pe Kalaus Iohannis, a cărui credibilitate este pusă la îndoială, deoarece mesajele de campanie, care l-au ridicat în opțiunile de vot au fost de curățare a clasei politice, de penali și baroni.
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=7wyl6dqcAsg&w=420&h=315]
Liderii de la centru ai vechiului PNL acceptă încălcarea statutului partidului, pentru a beneficia de votul senatorului Dian Popescu, copreședinte al PNL Gorj, la proximele alegeri, pentru postul de copreședinte la nivel național, vacantat de Klaus Iohannis. Între timp, PNL Gorj are un copreședinte ilegal, care este suspendat de drept din partid, conform statutului. Politica liberală „altfel” este, de fapt, la fel: cu aceiași lideri penali.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here