EXCLUSIV! MINISTERUL SĂNĂTĂȚII L-A ANGAJAT PREFERENȚIAL PE FIUL BARONULUI

0
690

Ministerul Sănătății girează nepotismele și nu se jenează să o arate. Reprezentanții instituției au răspuns unei solicitări de informații, prin care le ceream date legate de angajarea fiului președintelui Consiliului Județean Gorj și lider PSD, Ion Călinoiu. Odrasla “baronului” a fost angajată în Ministerul Sănătății, că așa a vrut secretarul de stat. Asta reiese din comunicarea biroului de presă, care invocă un articol dintr-o ordonanță ce stabilește procedura de organizare a cabinetului unui demnitar, pentru a justifica încadrarea lui Mădălin Călinoiu, ca și consilier al unui ministru secretar de stat.
<<Urmare a solicitarii Dvs. va comunicam ca, in conformitate cu prevederile art 5, alin 1, din Ordonanta nr. 32/1998 privind organizarea cabinetului demnitarului din administratia publica centrala, cu modificarile si completarile ulterioare „personalul din cadrul cabinetului demnitarului este numit sau eliberat din functie numai la propunerea demnitarului in subordinea caruia functioneaza”>>.
Cu alte cuvinte, secretarul de stat l-a luat pe proprie răspundere pe fiul baronului de Gorj, pentru că așa au vrut mușchii lui. Demnitarul în cabinetul căruia activează Călinoiu jr., adică cel care a stabilit angajarea, este Alin Iulian Țucmeanu, care nu s-a deranjat să explice de ce l-a luat consilier personal pe fiul baronului de Gorj, care până acum s-a ocupat doar de afaceri.
Reprezentanții Ministerului Sănătății și-au stors neuronii timp de o săptămână, să conceapă un răspuns de două fraze(!), la solicitarea de informații pe care am formulat-o.

https://presafarastapani.ro/wp-content/uploads/2014/12/raspuns-ms.png

Textul omite, însă, lămuriri la chestiunile asupra cărora am cerut informații și anume:
– care a fost procedura de angajare a d-lui Mădălin Călinoiu, ca și consilier al secretarului de stat Alin Iulian Țucmeanu;
– care/ dacă au existat cerințe pentru încadrarea pe postul respectiv, pe care dl. Călinoiu să le fi îndeplinit;
– care au fost criteriile de performanță dovedite de dl. Călinoiu.
Mădălin Ion Călinoiu, mezinul familiei liderului PSD, a fost angajat consilier personal în cabinetul lui Alin Iulian Țucmeanu, în urmă cu câteva săptămâni. Până atunci, fiul lui Ion Călinoiu s-a îndeletnicit cu afacerile. Firma pe care o are (SC Califarm SRL) a fost băgată în insolvență, după ce, în ultima perioadă, a fost acționtă în instanță de mai mulți parteneri, către care înregistrează datorii.
Secretarul de stat Țucmeanu este dator să spună pe ce criterii și-a ales consilierii, care sunt plătiți din bani publici și influențează decizii într-o instituție publică. Așadar, d-le Țucmeanu, cum ați evaluat capacitățile lui Mădălin Călinoiu, în domeniul sănătății? Are Mădălin Călinoiu nivelul de pregătire și expertiza necesare a asigura sfătuirea unui secretar de stat? Care îi sunt atribuțiile în Ministerul Sănătății?
Fiul cel mare al șefului Consiliului Județean Gorj ocupă și el într-o funcție importantă, într-o instituție centrală. Robert Cătălin Călinoiu a ajuns, din jurist la direcția locală a Finanțelor, director adjunct în ANAF, la Direcția Verificări Fiscale. Promovarea feciorului de baron s-a făcut în decembrie 2012, an în care PSD a preluat guvernarea. Și nora lui Călinoiu a fost angajată la capitală, la Compania Națională de Investiții, aflată sub autoritatea Ministerului Dezvoltării.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here